"2015'te Memur Ailesi 86 Lira Daha Fakirleşti"

Türk Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz "Memurlar cüzdanlarına dadanan acemi sendikalardan kurtulmalıdır" dedi.

 

Korkmaz'ın yaptığı açıklama şu şekilde:

"Bilindiği gibi 2012 yılından beri gerçekleştirilen üç dönem toplu sözleşme görüşmelerine de malum bir konfederasyon yetkili olarak katıldı. Plansız, programsız ve sistemsiz yürütülen pazarlıklar sonucunda her toplu sözleşmede memurlarımız kazanılmış haklarını kaybettiler. Günü kurtarmak, iktidara şirin görünmek ve memurları oyalamak üzere yapılan toplu sözleşme görüşmeleri de imza ve itiraz yetkisini tek başına elinde bulunduran bu konfederasyon nedeniyle memurların sorunlarının çözüldüğü yer olmaktan çok, memurların haklarının budandığı yer oldu. Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olduğu 2002-2009 arasındaki 8 yıllık toplu görüşme döneminde memur maaşları, enflasyon ve zorunlu harcama kalemleri karşısında sürekli değer kazanırken, 2010-2016 arasındaki 6 yıllık süreçte bu kazanımların tamamına yakını eridi. Herkesin bildiği üzere 2013 yılında kararlaştırılan 2015 yılında memurlara verilecek enflasyon farkı konusu dahi 2015 yılındaki toplu sözleşmede memurlar aleyhine olacak şekilde değiştirildi ve bu yüzden memur ve emekliler, maaşları üzerinden yüzde 1,8 oranında zarar etti.

 

Geçtiğimiz yıl içerisinde memur ailesinin harcamaları da maaşına gelen zamlardan 86 lira daha fazla oldu. Zaten açık veren aile bütçesi geçen yıl bir önceki yıla göre aylık 86 lira daha fazla açık vermiştir. Bu, memur ve emeklilerimizin her geçen gün biraz daha fakirleştiğinin göstergesidir.  Ülke ekonomisi büyürken, pasta büyürken, memurun ve emeklinin pastadan aldığı pay küçülüyorsa, burada bir yanlışlık, bir adaletsizlik var demektir. Bir toplu sözleşme döneminde imzaladıkları kararın bile arkasında durmaktan aciz sendikacılarla memurlarımızın refaha kavuşması da adil bir gelir dağlımı sağlanması konusunda mesafe alınması da imkânsızdır. 

Bir ücret sistemi önermeyen, toplu sözleşme stratejisi olmayan, kulaktan dolma açık büfe taleplerle yapılan acemi sendikacılık, memurun sofrasından her gün biraz daha eksilmesine neden olmaktadır. Artık memurlarımız da cüzdanlarına, sofralarına dadanan bu acemi sendikaları görmeli ve toplu sözleşme masasına onları gerçek anlamda temsil edecek sendikaları göndermelidir."

 

 

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]