2013-2014 adli yılı başladı

2013-2014 adli yılının başlaması nedeniyle Sakarya Kent Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunan Sakarya Barosu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, “Yeni adli yılın, avukatlığın çok daha etkin kılındığı bir yıl olması” temennisinde bulundu.

2013-2014 adli yılı başladı. Sakarya’da adli yılın başlaması nedeniyle Sakarya Barosu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu başkanlığında Baro avukatları Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Sosyal bir hukuk devleti

Burada bir açıklama yapan Hacıeyüpoğlu, “Ülkemize, meslektaşlarıma, hakimlere, savcılara ve adliye mensuplarına hayırlı olmasını dilerim. Meslektaşlarımdan vefat edenleri rahmetle anıyorum. Adalete olan inancımız, birlik ve beraberliğimizin temelini oluşturur. Devletin kuruluşunu sağlayan bu duygu, anayasamızda devletin vasfının sosyal bir hukuk devleti olmasını belirlemiştir” dedi.

Sosyal devletin, hayatın bütün alanlarında vatandaşlarının kendini güvende hissettiği, hukuk devletinin de bu alanları, tarih üstü, evrensel ve çağdaş normlara göre düzenlenmiş devlet yapısı olduğuna dikkat çeken Hacıeyüpoğlu, şunları söyledi: “Bu yapının muhafazası öncelikle avukatların vazifesi olup, avukatları etkisizleştiren her durum maalesef sosyal hukuk devletini zaafa uğratır. Bu itibarla, hukukun yapılımına, yargının işleyişine, avukatların etkin bir şekilde katılımının sağlanması, bütün bu süreçlere milletin katılımının sağlanması demek olduğunu düşünüyor; hukukun yapılımında ve yargının işleyişinde avukatların milletin iradesi, onların bizzat kendilerinin seçtiği vekilleri olduğuna inanıyoruz. İfade ettiğim sebeplerle yeni adli yılın, avukatlığın çok daha etkin kılındığı bir yıl olmasını temenni ediyorum.”

Adli yılın açılışı nedeniyle çelenk sunumunun ardından Sakarya Adliyesi kafeteryasında hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye personelinin katılımları ile bir resepsiyon verildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]