2008 Yılında 586 Gıda Üretim Yeri Denetlendi

Sakarya Tarım İl Müdürlüğü ekipleri 2008 yılında gıda üzerine faaliyet gösteren 586 üretim yeri ile 4 bin 5 satış ve toplu tüketim yerinde denetlemede bulunurken, eksiklikleri tespit edilen 129 işyerine idari para cezası uygulandı.

Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Sakarya genelinde 2008 yılı Kasım ayı sonu itibariyle 586 üretim yeri ile 4 bin 5 satış ve toplu tüketim yerinin denetlendiği belirtildi. Denetimler sonucu 5179 sayılı kanuna aykırı (üretim izni olmadan üretim yapan, asgari teknik ve hijyenik şartlara uymayan, son kullanma tarihi geçmiş ürün satan, portör muayenelerini yaptırmayan, etiket bilgisi eksik olan) gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten işyerleri ile satış ve toplu tüketim yapan 129 işyerine idari para cezası kararı uygulandı. Sakarya'da meydana gelen gıda zehirlenmeleri ile ilgili olarak denetimler yapılarak laboratuar analizleri sonucunda ilgili firmalar için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Sakarya genelinde 28 üretim izinli yemek fabrikası bulunduğu ve izinsiz faaliyette bulunduğu belirlenen 12 adet yemek fabrikasına idari para cezası uygulandığı kaydedildi. Ayrıca yürütülen denetim programları kapsamında üretim izinli yemek fabrikalarından alınan yemek numunelerinden 4 adeti Türk Gıda Kodeksine aykırı çıktığı için ilgili firmalara da idari para cezası uygulandı.

Vatandaşlarımızın Sağlıklı Gıdalar Tüketmesi Öncelikli Amacımızdır

Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "İl ve İlçe Müdürlüklerimizdeki gıda kontrolörlerimizle tüketici sağlığını en iyi şekilde korumak, güvenli gıda arzını sağlamak amacıyla çeşitli projeleri ve denetim programlarını istikrarlı bir biçimde yürütmekteyiz. Halk sağlığının korunması ve vatandaşlarımızın sağlıklı gıdalar tüketmesi öncelikli amacımızdır. Tüketicilerin alışverişleri esnasında gösterecekleri titizlik en iyi kontrol şeklidir. Vatandaşlarımızdan beklentimiz, üretim izni olmayan, etiketsiz ve ambalajsız ürünleri satın almamaları, aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etmeleri, toplu yemek alımı yaptıkları firmalardan üretim izinlerini talep etmeleri, karşılaştıkları herhangi bir olumsuzlukta İl ve İlçe Müdürlüklerimize başvurmalarıdır" dedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]