"200 bin hastalıklı tavuk piyasaya sürüldü"

Geyve İlçesi\'nde 20 yıldır kuluçkadan gelen civcivleri yetiştirerek bir tavuk firmasına teslim eden Akıncılar Köyü Muhtarı Cevat K., yetiştiriciliğini yaptığı firmanın tavuklarda görülen ve ihbarı zorunlu olan \'Yalancı veba\' hastalığını ihbar ettiği için kendisini icraya verdiğini öne sürdü.

Muhtar K., "Ben ihbar ettim diye beni cezalandıran firma bu bölgede 150- 200 bin hastalıklı tavuğu kesip piyasaya sürdü" iddiasında da bulundu. Geyve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ise, 2012 yılında Akıncılar Köyü’nde Murat K.\'ya ait tavuk çiftliğinde yalancı veba olarak bilinen ihbarı zorunlu hastalıktan 7 bin hayvanın öldüğünü, bölgede başka çiftlikte hastalığa rastlanmadığını açıkladı.

Geyve\'nin Akıncılar Köyü’nde yaşayan Murat K. (29) ve muhtarlık yapan babası Cevat K., gazetecilere bir tavuk firmasıyla icralık oldukları davayla ilgili iddialarda bulundu.

Tavuklar piyasaya sürüldü

Babasıyla birlikte tavuk yetiştiriciliği yapan Murat K., geçen yıl Kasım ayında çiftliklerindeki tavuklarda ihbarı zorunlu \'yalancı veba\' hastalığının görüldüğünü ileri sürerek şunları söyledi: "Hayvanlarda hastalık görülünce firmayı aradık. Veteriner gelip inceledi. Hayvanlarda yalancı veba hastalığı tespit etti. Hastalık görüldüğünde benim hayvanlar 21 günlüktü ve gramajı düşüktü. Bu yüzden alıp kesemediler. Beklediler, bekleyince de hayvanlar öldü. Bir sey kalmadı, Nolmalde 40 günlükken kesilmesi gereken hayvanları diğer yerlerde 30 günlükken, 32 günlükken kesildi. Firmanın kaç günlükten kestiği bellidir Bunun tüm resmi kayıtları vardır. Firma, toplam 150-200 bin hastalıklı tavuğu kesip piyasaya sürdü."

Toplam 7 bin tavuk öldü


Bu arada Geyve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ise, 2012 yılında Akıncılar Köyü’nde Murat K.\'ya ait tavuk çiftliğinde \'yalancı veba\' olarak bilinen ihbarı zorunlu hastalıktan 7 bin hayvanın öldüğünü, hastalık görülen bin 723 tavuğun ise karbondioksit gazı ile itlaf edildiğini söyledi. Yetkililer Murat K.\'nın çiftliğinin dışında diğer bölgede bulunan başka çiftliklerde hastalığa rastlanılmadığını da belirttiler.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]