20 Pet Shop denetlendi

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü teknik elemanları ev ve süs hayvanları satış yerlerini denetlemeye devam ediyor.

Sakarya\'da faaliyet gösteren 20 Pet Shop Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü teknik elemanları tarafından düzenli olarak denetlenmeye devam ediyor. Denetleme esnasında Pet Shop sahiplerine Orman ve Su İşleri Bakanlığınca uygulamaya konulan YABİS’e giriş yetkisi de verildi. İşletme sahipleri aldıkları giriş bilgileriyle sisteme nasıl girileceği öğretildi.

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü sitesinden yapılan açıklamada; “Denetimlerde ruhsatsız ev ve süs hayvanı tespit edilmesi halinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü\'ne bildirilerek ruhsatlandırma işlemleri sağlanmaktadır. İlimizde ruhsatsız Pet Shop faaliyetine izin verilmemektedir. Ayrıca eğitim sertifikası olmayan işletme sahiplerine Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında idari para cezası verilmektedir. CİTES kapsamında yer alan ve belgesi olmayan hayvan tespit edilmesi halinde hayvana el konularak 4915 sayılı Kanunun 26’ncı maddesine göre idari para cezası uygulanmaktadır” denildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]