20 öğrenci hafızlık eğitimini tamamladı

Akyazı ilçesinde hafızlık eğitimini tamamlayan 20 Kur\'an Kursu öğrencisi için tören düzenlendi.

Akyazı Spor Salonu\'nda düzenlenen hatim merasiminde konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur, hizmetlerine katkıda bulunanlara teşekktür etti.

"En büyük mirasımız Kur’an-ı Kerim’e sahip çıkanlara müjdeler olsun diyor sevgili Peygamberimiz" diyen Şenokur, "İnşallah bu müjdeye layık olanlardan oluruz. Ailece kendini bu işe adamış Yıldırım ailesine, hoca hanımlarımıza ve esas eli öpülecek olan, kızlarını Kur\'an kurslarına gönderip okutan anne ve babalara teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun" şeklinde konuştu.

İl Müftüsü İlyas Serenli ise hafızlık müessesine çok önem verdiklerini belirterek, şunları dile getirdi:

"Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı 16 binden fazla Kur’an kursumuz var. Bu kurslarda okuyan bir milyonun üzerinde öğrencimiz var. Bu, bir milyon üzerindeki öğrencilerimizin yüzde 92\'si bayandır. Yani bayan kardeşlerimiz Kur’an-ı okumaya ve ezberlemeye erkek kardeşlerimizden daha çok rağbet gösteriyorlar, hanımlarımızın öğrenmesi bizim için çok önemli. Peygamber Efendimiz de buna çok önem vermiştir. \'Bir hanıma İslam’ı öğretmek\' demek, \'bir nesle öğretmek\' demektir. Çok mesai ve gayret sarf ederek hafızlıklarını bitiren öğrencilerimize, onları yetiştiren hocalarına ve desteklerini esirgemeyen ailelerine ve halkımıza teşekkür ederim.”

Program ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler, Yıldırımlar Kur’an Kursu’ndaki hafızların tanıtımı, hafızların okuduğu aşır, şiir ve taç takma merasimiyle son buldu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]