2 üniversitelinin başlattığı proje karşılığını buldu

İki üniversite öğrencisi Seda İnce ve Ezgi Türkmen’in, 1 ay önce başlattıkları “Bir Pati de Sen Tut” adlı projeyle Adapazarı Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi’ne 18 adet kulübe yapıldı.

Sakarya Üniversitesi’nden 2 öğrencinin gönüllü olarak başlattıkları kampanya ile Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi’ne 18 adet kulübe yapıldı. Öğrencilerin ilk etapta web sitesi üzerinden uluslar arası bir bağış kampanyası olarak başladıkları “Bir Pati de Sen Tut” adlı proje yurt dışından da yoğun ilgi gördü. Gönüllü öğrencilerin, aldıkları bağışlarla sürdürdükleri proje kapsamında 12 kulübe daha yapılarak, toplam 30 kulübe yapılacak.

Teşvik amaçlı

Üniversiteli gençler, kulübeleri uygun fiyata yapacak bir marangoz bulduklarını ifade ederek, “Amacımız ağaçların altından başka sığınacak yeri olmayan özellikle yavruları ormanda yaşam mücadelesi veren tüm sahipsiz hayvanları soğuktan, yağmurdan ve karan koruyarak, belediyemizin Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi’ne bir nebze de olsa katkıda bulunmak istedik. Bu proje ile tüm sahipsiz canların sesini duyurmak, halkımızı bu konuda daha duyarlı olmaya teşvik etmek istiyoruz. Bu konuda bize yardımcı olan Veteriner Hekim Zekeriya Tütüncü ile bize kulübeleri uygun fiyata yapan Gül Kardeşler Orman Ürünleri’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

İsimleri yazıldı

Adapazarı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sıtkı Meyvalı, , duyarlı iki üniversiteli öğrencinin kendi imkânları ile başlattıkları “Bir Pati de Sen Tut” adlı proje kapsamında Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi Barınağında 18 adet kulübe yapıldığını söyledi. Öğrencileri bu başarılı projesiyle tebrik eden Meyvalı, her kulübenin üzerine destek veren kişilerin isimlerin yazıldığını, 12 kulübenin daha yapılma aşamasında olduğunu ifade etti. 
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]