2. Ulusal Çocuk ve Ergen Obezitesi Sempozyumu'na doğru

2. Ulusal Çocuk ve Ergen Obezitesi Sempozyumu, 13-16 Kasım\'da Antalya\'da gerçekleştirilecek. 

Sempozyum Başkanı ve Düzce Üniversitesi (DÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kürşat Karacabey, yaptığı açıklamada, sempozyumda paydaşlarla birlikte görev alacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Televizyon ve internet bağımlılığının çocukları hareketsiz yaşama yönlendirdiğini, egzersizden uzaklaştırdığını vurgulayan Karacabey, bu durumun çocuklarda obeziteye yol açtığına dikkati çekti.

Karacabey, fiziksel aktivitenin, çocukluk ve gençlik dönemlerinde bedensel gelişimi sağladığını bildirerek, "İleri yaşlarda kişinin sağlığının bozulmasını önlüyor ve geciktiriyor. Egzersiz, çocukluk ve ergenlik çağında yapılması gereken en önemli etkinliktir" ifadesini kullandı. 

Egzersizin sağlık üzerinde psikolojik ve fizyolojik olumlu etkileri olduğuna işaret eden Karacabey, açıklamasında şunları kaydetti:

"6 yaş ve üzeri obez çocukların yüzde 50\'si yetişkinlik dönemlerinde de obez olmaktalar. Bu oran, çocukluk çağında obez olmayanlarda yüzde 10’a kadar düşmektedir. O halde obezite erken yaşta tespit edilmeli ve obeziteden korunmak için fiziksel etkinlikler artırılmalıdır. Bu kapsamda düzenleyeceğimiz 2. Ulusal Çocuk ve Ergen Obezitesi Sempozyumu, 13-16 Kasım tarihlerinde Antalya\'nın Kemer ilçesinde gerçekleştirilecektir. Bu sempozyumu, seneye inşallah uluslararası katılımlı olacak şekilde DÜ\'nün ev sahipliğinde yapmayı planlıyoruz."

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]