2 TL'ye sattığı tesbihlerle kardeşini okutuyor

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde vatani görevini yaparken 3 aylık hava değişimi nedeniyle memleketi olan Adapazarı’na gelen Yunus Özçekici (21) istirahat etmek yerine 9 yaşındaki kız kardeşi ve beraber kaldıkları babaannesine destek olmak için yol kenarında tesbih yaparak satıyor. Özçekici yaptığı tesbihleri satarak okumakta olan 9 yaşındaki kız kardeşi ve hasta olan babaannesine bakıyor.

6 sene önce babasını kaybettiğini ve annelerinin başka bir adamla evlenerek kendilerini terk ettiğini söyleyen Yunus Özçekici, hasta babaannesi ve 9 yaşındaki kız kardeşiyle tek başına kaldığını belirtti. Özçekici, geçimini sağlayabilmek ve kardeşini okutabilmek için kendi yaptığı tesbihleri sokaklarda satarak para kazanmaya çalışıyor.

"Durumum olmadığı için tesbih satıyorum"


Vatani görevinden 3 aylık hava değişimi iznine geldiğini söyleyen 21 yaşındaki Yunus Özçekici, “Benim babam vefat etti. Annem başkası ile evlendi. Şu an babaannemin yanında kalıyorum, kardeşim okuyor. Durumum olmadığı için tesbih yapıp satıyorum” diyerek içerisinde bulunduğu zor durumu anlattı. Tesbihlerinin 1,5 ila 2 TL arası fiyatta olduğunu belirten Yunus, “Belediyeye yardım konusunda başvurdum. İnşallah askerden gelince yardım da alacağım. Ancak şu an babaanneme ve kardeşime bakabilmek için tesbih satıyorum” şeklinde konuştu.

Tesbih yapıp satmanın yanısıra ayakkabı boyacılığı yaptığını da söyleyen Özçekici bunca acıya rağmen özveriyle kardeşi ve babaannesi için çabalamaya devam ediyor. Askere geri döndüğünde aklının onlarla olacağını ifade eden Özçekici biran önce terhis olup ailesine daha fazla yardım etmek için çalışacağını sözlerine ekledi.
Kardeşini okutabilmek ve babaannesine bakabilmek için 3 aylık hava değişimi için geldiği Sakarya’da 2 TL’ye tespih satan asker Yunus Özçekiç’in haberinin yayınlanmasının ardından www.sakaryasehitvegazileri.com sitesi yöneticisi Erdoğan Erdoğan bir takım girişimlerde bulunarak fedakâr asker için yardım çağrısında bulundu.

Mart ayında yeniden birliğine teslim olacak olan Topçu Er Yunus Özçekiç ve kız kardeşine dün ulaşan Erdoğan Erdoğan yaptığı açıklamada, “Sadece şehit aileleri ve Gaziler değil askerlik görevini yapan askerlerimizin sorunlarıyla alakalı faaliyetlerimiz ve bilgilendirmelerimiz çerçevesinde 3 ay hava değişimine gelen Mart 2014’te tekrar birliğine teslim olacak olan ve kardeşinin eğitimi için çalışmak zorunda olan Topçu Er Yunus Özçekiç ve kız kardeşine dün ulaştık. Asker kardeşimiz için ayrıntılı dilekçe hazırlayarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2013’te çıkardığı kanunla oğlu veya eşi askerde olan ihtiyaç sahibi ailelere yardım amacıyla aylık 250 TL yardım başlattığı Muhtaç Asker Ailelerine yardım kanunundan yararlanması için Adapazarı Kaymakamlığı’na dilekçe verdik. Ancak kaymakamlık yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre Yunus Özçekiç, evli olan annesiyle aynı adreste olmadığından bu kanundan yararlanamayacak. Sadece büyük ihtimalle Adapazarı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Mütevelli heyetinin Perşembe günü yapacağı toplantısında bir defaya mahsus para yardımında bulunulacak. Askerliği bitene kadar ailesine maaş bağlanması mümkün gözükmüyor” dedi.

"Okula gitmek istiyor fakat kıyafetinden utanıyor"

Topçu Er Yunus Özçekiç’le yaptığı görüşmede kız kardeşinin de Çamyolu İlköğretim Okulu'nda okuduğunu ve okul kıyafeti olmadığından dolayı bir süredir okula devam etmediğini öğrendiklerini söyleyen Erdoğan, “Kız kardeşinin okula gitmek istediğini ancak kılık kıyafetinden ötürü utandığından gidemediğini söyledi. Topçu Er Yunus Özçekiç ise çok mağdur olduklarını hayırseverlerin ve yetkililerin kendisine ve kardeşine sahip çıkmalarını istedi.

Ayrıca Yunus Özçekiç 1999 yılında Tunceli Mazgirt Dulantepe mevkiinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girişilen çatışmada şehit olan Şehit Piy. Er İbrahim Güneş’in köyü olan Adapazarı Merkez Çamyolu köyünde ikamet ettiğini öğrendik. Bizler imkanlarımız dahilinde elimizden gelen maddi, manevi desteği sağladık ancak bu yetersiz. Topçu Er Yunus Özçekiç ve kardeşinin sorunları çözülmelidir, Devletimiz zorunlu askerlikten ötürü askere aldığı askerlerin geride bıraktıklarına sahip çıkmalıdır. Topçu Er Yunus Özçekiç hava değişimi bittiğinde askerlik görevine gözü arkada kalmadan gitmelidir.

Haber Ajanslarının yaptığı haberden sonra çıkan haberlere yorum yaparak yardım yapabileceklerini söyleyen hayırseverler vardır. Bu sözler ne kadar yerine getirilir bilemiyoruz. Buradan yetkililere ve hayırseverlere sesleniyoruz, lütfen askerimize ve kız kardeşine sahip çıkalım” şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]