2. Pamukova Tırmanma Yarışı Hazırlıkları Sürüyor

Türkiye Tırmanma yarışı, 2. Pamukova Tırmanma yarışının hazırlıkları tüm hızı ile sürüyor. Sakarya Otomobil Sporları ve Off Road Kulübü (SOSDER) Yöneticileri Pamukova'ya gelerek Pamukova Belediye Başkanı Hikmet Feridun Turan'a yarışın teknik bilgilerini açıkladılar.

Ölçümler Yapıldı

21. Pamukova Tırmanma Yarışı Direktörü Bülent Erdem, direktör yardımcıları Ogün Baştürk ve Birkan Akgül ile birlikte, tırmanma yarışının yapılacağı parkurda gerekli incelemelerde bulundular ve ölçümler yaptılar. Yarış Direktörü Bülent Erdem "Pamukovada yapılacak tırmanma yarışında olumsuz hiçbir konu olmayacak, zira aynı yarışı 2006 yılında yine burada yapmıştık. Gerek SOSDER gerekse de Belediye olarak büyük tecrübeye sahibiz" dedi.

4 Kategoride yapılacak

2. Pamukova Tırmanma Yarışının Türkiye Tırmanma yarışına puan verdiğini de belirten Direktör Bülent Erdem "Bu yarış Türkiye Tırmanma yarışının 5. ayağı. Buradan kazanılan puanlar genel klasmana eklenecek" dedi ve yarışın bilgilerini şöyle açıkladı. "2. Pamukova Tırmanma yarışı araçların Motor ve çekici güçlerine göre 4 kategoride yapılacak. Yarışmaya katılım kayıt suresi başlamıştır. Kayıtlar 19 Haziran günü kapanacak. Yarışmaya kayıt yaptıran araç Pilotları 21 Haziran'da Tırmanma pistinde antrenman yapacaklar ve 22 Haziran'da yarış yapılacaktır. Pamukova'nın Hayrettin köyü ile Çilekli köyü arasındaki köy yolunda yapılacak yarış pisti 7 Kilometre olup, araçlara 3 çıkış hakkı verilecektir. Yarışla ilgili teknik bilgileri sık sık tekrarlayacağız."

Pamukova Belediye Başkanı Hikmet Feridun Turan'a Teşekkür ettiler.

2. Pamukova Tırmanma Yarışı Teknik Direktörü Bülent Erdem Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) resmi programında olan tırmanma yarışının Sakarya Otomobil Sporları ve Off-Road Kulübü (SOSDER) ve Pamukova Belediyesi Tarafından organize edildiğini de vurguladı şöyle konuştu. "2006 Yılında birincisi gerçekleştirilen Pamukova Tırmanma yarışı bu yıl 21 - 22 Haziran'da yapılacak. 2. Pamukova Tırmanma yarışında bize her türlü desteği ve çalışma imkanını sağlayan Pamukova Belediye Başkanı Hikmet Feridun Turan beye çok teşekkür ederim. 21 Haziran günü genel antrenman yapılacak olan Yarışımızda 22 Haziran günü saat 11.00'de ilk çıkışı vereceğiz. Yarış araçlarımız etapta 3 çıkış yapacaklardır. Yarıştan önce Pamukova Belediyesi Önünde saat 10.30 da seremoni yapacağız."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]