2 Kişiyi Öldüren Bayan Serbest Bırakıldı

Sapanca ilçesinde iş yerine gelen 2 kişiyi tabanca ile vurarak öldüren Nural G., yargalandığı mahkemece beraat etti. Mahkeme olayın sanığa haksız saldırı altında meydana geldiğini belirterek beraat kararı verdi.

Sapanca ilçesi Gazipaşa Mahallesi İzmit Caddesi'nde 2 Ocak 2009 tarihinde meydana gelen olayda, amca çocukları olan Kürşat Balkaya (40) ve Yılmaz Balkaya (48), inşaat malzemesi satan Vural G.'ye ait iş yerine geldi. Burada alacak-verecek meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen tartışma sonucu iş yeri sahibi Vural G., şahısları tabancayla ateş ederek vurdu. Ağır yaralanan Kürşat ve Yılmaz Balkaya kaldırıldıkları Adapazarı Toyotasa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçan Vural G. bir ay sonra polise teslim oldu.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan Vural G., bugün yapılan duruşmada 2 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla açılan davada beraat etti. Mahkeme heyeti ölen Kürşat Balkaya ile Yılmaz Balkaya'nın iş yerine saldırı amaçlı geldiklerine kanaat getirerek, "Sanık Nural G., Kürşat Balkaya ve Yılmaz Balkaya'yı kendisine karşı gerçekleşmesi ve tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı o anda hal ve koşullara göre def etmek zorunluluğu ile öldürmek fiilinden dolayı hukuka uygunluk sebebi bulunduğundan
TCK'nın 25/1 maddesinde beraatına" şeklinde karar verdi.

Mahkeme heyeti Nural G.'ye, olay sırasında kullandığı tabancanın ruhsatsız olması sebebiyle önce 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Ancak sanığın ifadelerini dikkate alarak bu cezayı 1 yıl 3 aya indiren mahkeme, sanığın cezaevinde yattığı süreyi de göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Karar, Yargıtay tarafından onaylanırsa kesinleşecek.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]