2. Dünya Savaşı'ndan kalma havalanına ne yapılacak?

Sakarya\'nın Pamukova İlçesi\'nde 2\'nci Dünya Savaşı sırasında yapılan, ancak daha sonra terk edilince Mısır Araştırma Enstitüsü tarafından mısır ve ayçiçeği ekilen havaalanına \'otomotiv test pisti\' inşa edilmesi için çalışma başlatıldı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Karasu İlçesi\'nde yapılması planlanan \'Otomotiv Test Pisti\' için Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından başlatılan çalışmalarla ilgili açıklama yaptı. Vali Mustafa Büyük, Karasu\'daki incelemelerden beklenen sonucun alınamadığını belirterek, "Bakanlık, firma yetkilileri, TSE, ve Sakarya Ticaret Ve Sanayi Odası yetkilileri ile biraraya geldik. Toplantıda Pamukova\'da bulunan eski havaalanı gündeme geldi. Şimdi orada çalışma yapıyoruz" dedi.

"1943\'de Yapıldı"

Otomotiv test pisti yapılması planlanan havaalanı İstanbul- Eskişehir yolu üzerinde, Pamukova\'ya 5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Cihaniye Köyü\'nde 1943 yılında bin 800 dönüm alan üzerine inşa edilen havaalanı, 2\' Dünya Savaşı sırasında askeri amaçla kullanıldıktan sonra terk edildi. Hala çevresinde \'Askeri bölge  girmek yasaktır\' tabelaları bulunan Pamukova askeri hava alanı o tarihten beri kullanılmadı. 1994 yılında, ilçede bulunan 15\' Kolordu Komutanlığı\'na ait mühimmat deposunda meydana gelen patlamalar sırasında havaalanı, zaman zaman tek motorlu küçük askeri uçakların iniş kalkışlarında kullanıldı.

Havalaanı arazisine, yaklaşık 15 yıldır Mısır Araştırma Entitüsü tarafından ekim yapılıyor.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]