2 Bin Tavuk Telef Oldu

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yangın nedeniyle elektriklerin kesilmesi sonucu bir tavuk çiftliğinde 2 binin üzerinde tavuk havasızlık nedeniyle telef oldu.

Kuzuluk beldesi Fabrika Mahallesi'nde dün bir bina ve ağırda çıkan yangında bölgede elektriklerin kesilmesi nedeniyle Karaçalık köyünde Erdoğan Kaya'ya ait tavuk çiftliğinde 2 binin üzerinde tavuk fanların çalışmaması nedeniyle havasızlıktan telef oldu.

Çiftlik sahibi Kaya, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, çiftliğinde havasızlıktan kaynaklanan sorundan dolayı tavuk ölümlerinin sürdüğünü söyledi. Çiftlikte bulunan 8 bin 500 adet tavuktan şimdiye kadar 2 binin üzerinde tavuğun öldüğünü anlatan Kaya, 13 bin YTL civarındaki zararının karşılanması için sorumlular hakkında dava açacağını bildirdi. Kaya, yaşananları söyle anlattı: "Yangın nedeniyle görevliler bölgenin elektriğini kesmişler. Elektrikler kesildiğinde biz kümesteydik. Jenaratör olmadığı için fanlar çalışmayınca hemen camları ve kapıları açtık. Yetersiz kaldığını görünce elektrik arızaya durumu bildirdik. 1,5 saat süreyle elektrikler gelmedi. En son çare olarak köy azası ile tekrar elektrik arızayı aradık. Aramamızdan 10 dakika sonra elektrikler geldi. Ancak 2 bin civarında tavuk dün akşam havasızlık yüzünden öldü. Çiftlikte tavuk ölümleri hala devam ediyor."

Olay sonrası çiftlikte zarar tespiti yapan Akyazı Tarım Müdürü Murat Özer, tavuk ölümlerinin havasızlıktan kaynaklandığını ifade etti. Bu tür çiftliklerde elektrik kesintilerine karşı jenaratör bulunması gerektiğini anlatan Özer, "Tavuklar içeride nem yüksek olduğundan havasızlık nedeniyle telef olmuşlar. Bu tür yerlerde mutlaka jenaratör olmalı. Bu işletme sahibi yeni olduğu için deneyimsizliğinin kurbanı oldu. Zararının karşılanması için mahkemeye başvurabilir." dedi.

Kuzuluk beldesinde dün Kenan Altıntaş'a ait ağılda çıkan yangın önce ağılın üst kısmında bulunan samanlığa daha sonra yanda bulunan 3 katlı eve sıçramıştı. Kuzuluk, Akyazı ve Adapazarı'ndan gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında Kenan Altıntaş'a ait binanın 3. katı ve çatısı tamamen 2. katı ise kısmen yanmıştı. Murat Yavuz'a ait dairede kısmen zarar görmüştü.Yangında ağılda bulunan 2 büyükbaş hayvan da telef olmuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]