2 akaryakıt istasyonunda silahlı soygun: 4 gözaltı

Sakarya\'da yüzlerini kar maskesiyle gizleyip çalışanları silahla etkisiz hale getirerek, 2 akaryakıt istasyonunu soydukları öne sürülen 2 gaspçı ile olaya karıştığı iddia edilen, aralarında azmettiricinin de olduğu 2 şüpheli yakalandı.

İlk gasp olayı, Arifiye ilçesi Hanlı Mahallesi D-650 kara yolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Sabaha karşı akaryakıt istasyonuna gelen yüzleri kar maskeli V.S. (20) ve A.G. (21) iddiaya göre, pompacı N.T. ile market çalışanı E.Y.\'yi silahla tehdit ederek etkisiz hale getirdi. Kasada ve pompacının üzerinde bulunan paraları alarak kaçan 2 şüpheli, 10 dakika sonra Maltepe Mahallesi\'ndeki bir başka akaryakıt istasyonuna geldi. Yüzlerini kar maskesiyle gizleyen 2 şüpheli, pompacı M.Ş.\'yi silahla etkisiz hale getirdi. Kasada ve pompacının üzerindeki paraları alan 2 gaspçı kaçtı.

Evlerinde yapılan aramada gasp olayında kullandıkları giysiler bulundu

İki soygun olayının ardından harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, akaryakıt istasyonlarındaki güvenlik kameralarını inceledi. İstasyon çalışanlarının ifadelerini aldı. Çalışma yapan polis, kısa sürede maskeli V.S. ve A.G. isimli şüpheliye ulaştı. Yakalanan iki şüphelinin evlerinde yapılan aramada gasp olayında kullandıkları giysiler bulundu. Şüphelilerin verdiği ifadeler doğrultusunda azmettirici olduğu ileri sürülen M.G. (41) ve şüphelilere yardım ettiği öne sürülen E.F. de (20) gözaltına alındı. M.G.\'den de bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yapılan incelemede, V.S. ve A.G.\'nin bir çok suçtan kaydının olduğu tespit edildi. Asker olan A.G., emniyetteki işlemlerinin ardından Garnizon Komutanlığı\'na teslim edildi. Diğer 3 şüpheli. emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Sakarya’da, iki akaryakıt istasyonuna silah zoruyla girerek para gasp eden soyguncular yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, gece saat 03.27 sıralarında Adapazarı İlçesi Maltepe Mahallesinde, 03.41 sıralarında Arifiye ilçesi Eskişehir yolu üzerinde bir benzinlik istasyona giren kar maskeli iki şahıs, çalışan görevlileri silahla etkisiz hale getirdi. İki şahıs, iki benzin istasyonundan yüklü miktarda para gasp ederek olay yerinden kaçmayı başardı.

Olayların ardından harekete geçen Sakarya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Gasp Büro Amirliği ekipleri, işyerlerinin güvenlik kameralarını inceledi. Polisler, soygunu gerçekleştirenin birçok suçtan kaydı bulunan V.S (20) ve A.G (21) olduğunu tespit etti. Şahısların evlerine yapılan operasyonda, soygun esnasında giydikleri giysiler, 250 TL para, bıçak, çoraptan yapılmış kar maskesi ele geçirildi. Soygunu yapan V.S ve A.G isimli şahısları azmettirerek yardım ettiği iddia edilen M.G.(41) ile E.F (20) isimli şahıslar da gözaltına alındı. M.G’nin otomobilinde yapılan aramada çok sayıda uyuşturucu madde, silah şarjörü ve fişek ele geçirildi.

Şüphelilerden A.G asker olduğundan Sakarya Merkez Komutanlığı'na teslim edilirken, diğer şüpheliler V.S, M.G ve E.F adliyeye sevk edildi. Şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]