1980'li yılların Yenidoğan gençliği iftarda buluştu

Adapazarı ilçesinin Yenidoğan Mahallesi\'nde büyüyen 1980\'li yılların gençleri, her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programında bir araya gelerek hasret giderdi.

Beylik Kebap Lokantası\'nda bu yıl 5\'incisi düzenlenen programda birlikte oruç açan 44 arkadaş, daha sonra uzun ve keyifli bir çay sohbeti yaptı.

Programın onur konuğu ve aynı mahallede büyüyen Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, burada yaptığı konuşmada, en güzel yıllarının bu mahallede geçtiğini belirterek, yıllar önce ayrılmasına rağmen buraları unutamadığını vurguladı.

 Programa Ankara\'dan özel olarak geldiğini anlatan Öztürk, "Hatta bu candan dostluklara tanık olmasını istediğim için oğlumu da getirdim. Böyle dostlara sahip olduğum için kendimi çok şanslı ve mutlu hissediyorum. Bundan sonraki yıllarda da bu tür faaliyetlere katılmak istiyorum" dedi.

Programı organize eden Serdar Eryılmaz da 5 yıl önce 9 kişiyle başladıkları iftar programına, bu yıl 40\'ın üzerinde katılım olduğunu dile getirerek, "Gençlik dönemimizden hatırlayabildiğimiz 60 civarında arkadaşımız var. İnşallah önümüzdeki yıllarda tüm arkadaşlarımızın da katılacağı buluşmalar gerçekleşecektir" ifadesini kullandı.

"O dönemde sanal olan hiçbir şey yoktu"

"Gerçekten de 1980\'li yıllar bir başkaydı" diyen Eryılmaz, şöyle konuştu:

"İnternet, özel televizyon kanalları, PlayStation\'lar yoktu ama sağlam dostluklar vardı. Herkes cebindeki paraları ortaya koyar ve ancak bir plastik top alınabilirdi. Daha maç bitmeden top patlardı ama o maçın tadı da hiç unutulmazdı.  Bizler sokakta büyüdük. Eve sadece yemek yemeye giderdik. Hatta yağlı ekmeği kapıp sokakta yerdik ama o yağlı ekmeğin tadını şimdiki hamburgerlerde bile bulamayız. O dönemde sanal olan hiçbir şey yoktu. Dostluklar da gerçekti, saygı da sevgi de. Aradan 30 yılı aşkın süre geçti. Her birimiz bir yerlere dağıldık. Buna rağmen bu kadar kişi bir araya gelebiliyorsa, bu çok önemli bir şeydir. Şehir dışındaki hatta ülke dışındaki arkadaşlarımızın bile geceye katılması bizi duygulandırdı."

Eryılmaz, bugün önemli yerlere gelmiş birçok arkadaşlarının bulunduğunu anlatarak, "Kötü bir olayla gündeme gelmiş hiçbir arkadaşımız yok. Bu güzellikte emeği geçen ailelerimize, öğretmenlerimize, mahallemizin ağabeylerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Umarım bizim bu buluşmalarımız diğer mahallelere de örnek olur ve eski dostluklar yıllarca yaşatılır" dedi.

Programa, Ergün Mutlu, Alp Yıldırımalp, Türker Vardar, Adnan Demiral, İbrahim Pirlepeli, İlyas Işık, Bülent Özdoğan, Hulusi Karaca, Erol Doğrar, Aydın Arslan, Atilla Yıldırımalp, Ali Çakır, Ahmet Akif Argın, Ahmet Can Kurt, Aydın Ölçer, Celil Işık, Erhan Ardıç, Muammer Güner, Celal Işık, Fatih Avcı, Muharrem Çetinkaya, Turgut İlkyol, Faik Erdem, Raci Çarıkçıgil, Ersin Güner, Halil Çakır, Özkan Sarıkaya, Muharrem İlhan, Ali İhsan Sabit, Abdülkadir Gülseven, Sabahattin Kervan, Levent Laçin, Ahmet Keyhidar, Murat Emre Çuhadar, Hakan Güneş, Fatih Koblay, Yaşar Ulusoy, Feridun Gültekin, Aydın Demiral ve İlyas Özer katıldı. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]