19 Eylül Gaziler Günü, Sakarya'da Kutlandı

Kent Meydanında düzenlenen törene Vali Hüseyin Atak, Garnizon Komutan Vekili Albay İzzet Akta, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, daire müdürleri ve gaziler katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk konuldu. Daha sonra Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği üyesi malul Gazi Fırat Ceylan ile Ahmet Akkoç İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşe Yazıcıgil şiir okudular.

Törende malul gazi Hakan Altun'a, Jandarma Kıdemli üst Çavuş Serdar Köse'ye ve malul Gazi Ekrem Çubuk'a Vali Atak, Garnizon Komutanı Vekili Akta ve Büyükşehir Belediye Başkanı Duran tarafından devlet övünç madalyası verildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Emekli Piyade Kıdemli Albay Sadettin Torkul günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Torkul, seneler önce güzel Anadolu'muzu işgale yönelen ve bu maksatla Ankara kapılarına kadar dayanan amansız düşmanlara son darbenin vurulması için görevlendirilen ulu önder Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Gazilik' unvanının verilişinin 87'inci yıl dönümünü kutladıklarını söyledi. Torkul, dün olduğu gibi bugün de aynı inançla bu vatanın bölünmezliğine onun
koruyucusu ve kollayıcısı silahlı kuvvetlerimiz, ulusal bütünlüğümüze saldıranlara karşı canlarını feda etmeye hazır olduklarını bildirdi.
Protokol üyeleri daha sonra Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret etti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]