1.887 Vatandaş Artık Hem Okuyor Hem Yazıyor

Yurt çapında başlatılan “Ana-Kız Okuldayız” Okuma Yazma kampanyası kapsamında Sakarya’da 7 aylık dönemde açılan 186 kursta 1.887 vatandaş okuma yazma öğrendi.

Vali Yardımcısı Uğur Aladağ başkanlığında bir araya gelen Ana Kız Okuldayız kampanyası İl Yürütme Kurulu Üyeleri kampanyada yapılan çalışmaları değerlendirdi. İl genelindeki Halk Eğitim Merkezleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla yürütülen kampanyanın ilk yedi aylık döneminde 186 kurs açıldığı ve bu kurslara okumaz yazmaz 1.887 vatandaşın devam ettiği belirtildi.

Vali Yardımcısı Uğur Aladağ toplantıda yaptığı konuşmada Sakarya genelinde 44 bin dolayında okumaz yazmaz vatandaşın bulunduğunu belirterek kampanyanın sürdürüleceği 4 yıl içinde tüm vatandaşların okuma yazma kurslarına katılması için çalışma yapılacağını söyledi.

Kampanya ile ilgili dönem sonu raporunun hazırlandığı toplantıda; okuma yazma kurslarına katılacak vatandaşlara yönelik ödüllendirme çalışmalarının her ilçenin kendi imkanlarıyla yürütülmesi, sağlık ocakları kanalıyla yapılacak ev ziyaretlerinde okumaz yazmaz vatandaşların tespiti ve bu vatandaşların kurslara teşvik edilmesi, televizyon ve diğer medya organlarında kampanyayı tanıtıcı programlar yapılması, kampanyanın tanıtımı ile ilgili afişler bastırılması kararlaştırıldı.

Adapazarı Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İl Müftüsü Sinan Cihan, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Reis Demir, Sakarya Üniversitesi’nden Yrd. Doç.Dr. Halil İbrahim Sağlam, Sağlık Müdürlüğü’nden Eğitim Şube Müdürü Zeynep Zengin, Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Ali Akkuzu, Tarım İl Müdürlüğü’nden İsmail Kaya, Milli Eğitim Şube Müdürü Zafer Levent Soyhan ve Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mansur Demir katıldı.   

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]