17 farklı ülkeden öğrenci Taraklı'yı gezdi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü ile Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Sakarya TÖMER) işbirliği ile düzenlenen Türkçe Yaz Okulu çerçevesinde 17 farklı ülkeden gelen yabancı öğrenciler Sakarya Büyükşehir Belediyesi\'nin tahsis ettiği araçla Alifuatpaşa, Taraklı ve Bolu Göynük\'ü gezdiler. Alifuatpaşa Kuva-yı Milliye Müzesi\'ni ziyaret ettiler.

Taraklı gezisinde Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman kendilerini makamında ağırladı, ikramda bulundu. Taraklı\'da Hıdırlık Tepesi\'ne çıkan, Yunuspaşa Camii ve çevresini dolaşan, turistik dükkanlardan alışveriş yapan öğrenciler, Taraklı\'dan Göynük\'e geçtiler. Göynük\'te Zafer Kulesi\'ne çıktılar. Ardından da Gazi Süleyman Paşa Camii ve Akşemseddin Türbesi\'ni ziyaret ettiler.

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Uygulama Araştırma Merkezi (TÖMER ) Müdürü Doç.Dr. Mustafa Altun yaptığı açıklamada’’ Yurt dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü ile işbirliği yaparak Türkçe yaz okulu çerçevesinde farklı ülkelerden öğrencilerimizi Sakarya Üniversitesi\'nde ağırlıyoruz. Bu çerçevede de hem Sakarya ilimizi hem de tarihi ile ön plana çıkan Taraklı ilçemizi gezdiriyoruz diyen Altun, öğrencilerimize Türk kültürünü öğretmeye çalışıyoruz dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]