17 Ağustos'ta yarışma heyecanı

17 Ağustos İlkokulunda “Beslenme Dostu Okul” projesi kapsamında gerçekleştirilen sağlıklı beslenme konulu veliler arası bilgi ve kültür yarışmasında büyük bir çekişme ve heyecan yaşandı.

“Beslenme Dostu Okul”
2013-2014 öğretim yılında “Beslenme Dostu Okul” sertifikası alan 17 Ağustos İlkokulunda idareci-öğretmen, veli ve öğrenciler bu unvanı korumak için hep birlikte çaba sarf ediyorlar. Hazırlanan bir grup etkinlik bu eğitim-öğretim yılı başından itibaren belli bir program dahilinde sürdürülürken bunlara bir yenisi daha eklendi.

Veliler Yarışıyor
17 Ağustos İlkokulu Rehberlik Servisi tarafından “Beslenme Dostu Okul” projesi kapsamında Veliler Arası Bilgi ve Kültür Yarışmasının ilki gerçekleştirildi.  Rehber Öğretmen Hacer Ayfer Demir yarışmaya başlarken yaptığı konuşmada bu etkinliğin amacının yarışmaktan çok öğrenmek ve okul-veli bütünleşmesini sağlamak olduğunu vurgulayarak “Eğitim ve öğretimin her aşamasında velilerimizi de işin içine katmak okul olarak en çok dikkat ettiğimiz konulardan birisi. Buraya gelerek sağlıklı yaşam konusunda ne kadar bilinçli veliler olduğunuzu bizlere gösterdiğiniz için teşekkür ederiz. Aslında bu etkinlikteki amaçlarımızdan biri de çocuklarınızın sınavlarda ve yarışmalarda yaşadığı heyecanı bir dereceye kadar sizlere de yaşatmak ve bu konuda onlarla daha rahat duygudaşlık kurmanızı sağlamaktı. Umarım hepimiz hem yeni bir şeyler öğrenir, hem de okulumuza bağlılık duygusunu pekiştiririz.” dedi.

Heyecan ve Çekişme Hiç Bitmedi
4. sınıf velileri ile başlanan yarışmada 4-A sınıfı velileri adına Sevda Ortakçı, Lale İçköprü ve Neslihan Kaysi; 4-B sınıfı velileri adına Nilgün Görüm, Seda Arslan ve Şükran Şahin; 4-C sınıfı velileri adına Selma Karapınar, Dilek Balgır ve Zuhal Sargın; 4-D sınıfı velileri adına ise Emine Çevik, Hatice Pestil ve Süreyya Solmaz yarıştılar. Öğrencilerin ve diğer velilerin izleyici olarak bulunduğu yarışmada heyecan ve çekişme hiç bitmedi. Dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam ile ilgili 15 sorunun sorulduğu yarışmada tüm sınıf velilerinin göstermiş olduğu performans oldukça yüksekti. Her sorudan sonra soruyla ilgili bir bilgi notunun paylaşılması yarışmanın eğitici düzeyinin de unutulmadığının bir göstergesiydi. Yarışmayı 130 puan alan 4-C sınıfı velileri kazandı.

Teşekkür ve Ödül Töreni

Yarışma sonunda bir konuşma yapan okul müdürü Cumhur Karasu katılan tüm velilere teşekkür ederek eğitimin başarıya ulaşmasının ancak okul-veli iş ve güç birliği ile mümkün olabildiğini vurguladı ve “Bu yarışmaya katılarak gösterdiğiniz medeni cesaretten dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Matematiksel olarak bir birincimiz olmasına rağmen aslında yeni bilgiler öğrenerek hepimiz bu yarışmanın kazananları olduk. Sağlıklı beslenen ve sağlıkla besleyen anneler olduğu müddetçe çocuklarımız dolayısı ile içinde bulunduğumuz toplum daha sağlıklı olacaktır.” dedi. Yarışmaya sınıfları adına katılan tüm velilere birer teşekkür ve katılım belgesi verilirken birinci olan 4-C sınıfına bir sepet dolusu meyve hediye edildi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]