"17 Ağustos Sıfır Üç Sıfır İki"

17 Ağustos Marmara depreminde Sakarya'da hayatını kaybedenler gerçekleştirilen şiir gecesi ile anıldı. 

Adapazarı Belediyesi tarafından Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen şiir dinletisine Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Depremde hayatını kaybedenlerin anısına gerçekleştirilen anma gecesi saygı duruşunun ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, şehrin büyük bir felaket yaşadıktan sonra yeniden toparlandığını, depremde çekilen acıların geride kaldığını ve ölenlerin anısına hazırlanan "17 Ağustos Sıfır Üç Sıfır İki" adlı eseri tüm deprem şehitlerine armağan etti.

Gecede ilk olarak ünlü sunucu İkbal Gürpınar sahneye geldi. Deprem şehitlerin anısına hazırlanan çalışmadaki şiirleri yorumlayan ünlü sunucu duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Daha sonra sahneye çıkan Senai Demirci ezgiler sundu. İbrahim Sadri de eserde yer alan şiirleri okudu. Sadri, İzmirli Ayla Akdemir tarafından yazılan 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden nişanlılar anısına yazılan "Duvağını Melekler Açsın Sevdiğimiz" isimli şiiri okurken herkesi ağlattı.

İbrahim Sadri şiiri yazan Ayla Akdemir'i sahneye davet ederek tebrik ettikten sonra yeni bir şiir yazmasını istedi. Gece yarısına kadar süren gecede Umut Mürari ve Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı. Gecede Adapazarlılar duygusal anlar yaşadı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]