17 Ağustos depremi Kent Meydanı'nda anıldı

17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 15. yıl dönümü gece saat 03.02’de deprem şehitleri Sakarya’da anıldı. Aynı acı ve hüznün yaşandığı gece de depremde hayatını kaybedenler için dualar okundu.

17 Ağustos 1999 yılında merkez üssü Gölcük olan 7.4 şiddetinde ki depremin 15. yıl dönümünde Sakarya’da yine acı ve hüzün yaşandı. Sakaryaspor taraftar grubu Tatangalar’ın organize ettiği gece de depremde hayatını kaybedenler anıldı. Kur’an Tilaveti ile başlayan anma etkinliğinde, depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Tuzla Kur’an Kursu öğrencilerinin Kur’an Tilaveti ile ilahiler okuduğu anma etkinliğinde, vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Depremde 15 yaşında ki çocuğunu kaybeden Burhan Uslu, her yıl gerçekleştirilen anma etkinliklerine katıldığını belirterek, “Depremi burada yaşadım, canlı canlı enkazdan çıktım. 5 katlı binanın 3. Katındaydım. 15 yaşındaki çocuğumu kaybettim, aile olarak 5 kişiydik, dördümüz de bir çizik olmadı Allah korudu. Yalnız çocuğumu kaybettim. Diyorlar ya, depremde oraya saklanacağınız, buraya saklanacağınız bunların hepsi bana saçma geliyor yaşadığım için. Benim üzerimden bir çizik bile çıkmadı, Allah korudu mu koruyor zaten. O karanlıkta zaten imkan yok bir yere saklanabilmek için. Her törene gelirim, acısı olan gelir zaten, acısı olmayan zaten bunu bilmez. Yaşayan bilir, yaşamayanlar bilmez, unutuyorlar” dedi.

Deprem sonrası çekilen görüntülerin Kent Meydanı’na kurulan sinevizyon da gösterilmesinin ardından, saatler 03.02’yi gösterdiğinde Tatangalar tarafından yakılan meşaleler ile Kent Meydanı kırmızıya büründü. 15. Anma etkinliği, atılan deprem sloganlarının ardından yapılan dua ile son buldu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]