16 bin 500 gence 9 branşta spor eğitimi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu\'nun (ASKF) organize ettiği "Büyükşehir Yaz Spor Okuları" projesi kapsamında 16 bin 500 gence 9 branşta spor eğitimi veriliyor.

Sakarya\'da 16 ilçede düzenlenen proje çerçevesinde, 7-15 yaş arasındaki 16 bin 500 kişi, 400 eğitmen tarafından futbol, basketbol, voleybol, hentbol, güreş, tenis, masa tenisi, badminton ve karete branşlarında eğitilerek yaz tatilini değerlendiriyor.

ASKF Genel Başkanı Hüseyin Kama, Sakarya\'da spor yapan gençlere katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek, bu kapsamda büyükşehir belediyesinin düzenlediği yaz spor okulları projesiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kama, 2 yıl önce başlatılan projeyle Sakarya\'da sporu zirveye çıkartmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bu yıl 16 bin 500 öğrenciye, malzeme dağıtımı yaptıklarını ifade eden Kama, "400 hocamızla birlikte gençlere katkı sağlıyoruz. Bu yaz dönemi başarılı oldu" şeklinde konuştu.

Sakarya\'daki gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulması için bu tür spor aktivitelerine önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Kama,  Sakarya\'da spora hizmet etmek ve sporcular yetiştirmeyi amaçladıkladını kaydetti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]