15 Yıllık Evli Çift Üniversiteden Birlikte Mezun Oldu

İstanbullu 15 yıllık evli çift, 'uzaktan eğitim' programıyla Sakarya Üniversitesi Adapazarı Meslek Yüksekokulu Endüstriyel Elektronik Programı'ndan birlikte mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nda görev yapan iki çocuk sahibi Nilüfer (34) ve Bilgihan Bektaşoğlu (39) çifti, SAÜ Adapazarı Meslek Yüksekokulu Endüstriyel Elektronik Programı'ndan başarıyla mezun oldu.

'Uzaktan eğitim' programıyla aynı bölümde öğrenin gören Bektaşoğlu çifti, üniversiteyi hiç kalmadan tamamladı.

Bektaşoğlu çifti, üniversitenin mezuniyet törenine çocuklarıyla birlikte katıldı. Çift diplomalarını SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Elmas'tan alırken törenin sonunda birlikte kep fırlattı.

Üniversiteye başlarken eşiyle birlikte mezun olabileceğini hiç düşünmediğini söyleyen Nilüfer Bektaşoğlu, mezuniyet coşkusunu eşiyle birlikte yaşamanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

Eşinin tercihini yaparken ona sürpriz olarak aynı bölümü kendisinin eklediğini anlatan Bektaşoğlu, "Eşimle 15 yıldır hiç ayrılmadık. Burda da ayrılmadık. Aynı bölümü okuma fikri benden çıktı. Eşimin böyle bir düşüncesi yoktu. Kendisi akşam okulu düşünüyordu. Ona sürpriz yaparak son tercih olarak ben eklemiştim. Tercihler açıklanıpta sonuç belgeleri geldiğinde çok güzel bir sürpriz oldu. Bilmeden oldu, ama güzel oldu. Birlikte hiç kalmadan üniversiteyi bitirdik." dedi.

Bilgihan Bektaşoğlu ise herkesin isteyipte tadamadığı bir şeyi yaşadıklarını vurguladı. Çok zor olacak bir ihtimali gerçekleştirerek üniversitenin aynı bölümünden eşiyle birlikte mezun olduklarını dile getiren Bektaşoğlu, şöyle konuştu, "İlk başta tercih sonuçları geldiğinde eşimle aynı bölümde okuyacağımızı görünce şok oldum. İnanın çok şaşırdım. Numaralarımız bile peş peşe. Eşimle aile yaşantısına birlikte başladık. Üniversitede de birlikte mücadele ettik. Mezun olmak hiç kolay olmadı. 20 sene sonra yeniden eğitim görmek kolay bir şey değil. Eşimle zorlandığımız zamanlar oldu, ama zorlukları birlikte aştık. En büyük fedakarlığı eşim yaptı. Oğlumuz daha birinci sınıfa yeni başladı ve okuma yazmayı yeni öğreniyor. Eşim hem onunla hemde kendi dersleriyle ilgilendi. Mezuniyet gecemize çocuklarımızıda getirdik. Çocuklarımıza belki ilerde örnek olur diye düşündük.Bu havayı tenefüs etsinler istedik."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]