15 Dakika Sonra Geleceğim Dedi 4 Yıldır Hala Dönmedi

Sakarya'da, 4 yıl önce "İşe çıkıyorum" diye evden ayrılan 56 yaşındaki İsa Günak'tan bir daha haber alınamadı. Gözyaşları içinde eşinden haber bekleyen Mahide Günak, "Kocamın ölü ya da dirisinin bulunmasını istiyorum" dedi.

Arifiye ilçesinde oturan İsa Günak, 8 Mart 2004 tarihinde "İşe çıkıyorum" diye evden çıktıktan sonra bir daha eve dönmedi. Goodyear Lastik Fabrikası'ndan emekli olduktan sonra araç alım satım işi yapan İsa Günak sır olup ortadan kayboldu. Gözyaşları içinde eşinin bulunmasını bekleyen Mahide Günak, eşinin ölü ya da diri bulunmasını istedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a seslenen Mahide Günak, "Siz de bir annesiniz. Benim yaşadıklarımı tahmin edebilirsiniz. Size yalvarıyorum. Kocamın ölü ya da diri bulunması istiyorum. Ne olur bana yardım edin. Ben ve çocuğum mağduruz. Kocamın emekli maaşını çekemiyoruz. Sağlık hizmetlerinden de faydalanamıyoruz" dedi.

Eşinin hiçbir kötü alışkanlığı olmadığını söyleyen Mahide Günak, şöyle konuştu: "Eşim Goodyear Fabrikası'ndan emekli olduktan sonra araba alım satım işi yapmaya başladı. İçkisi kumarı olmayan bir kişiydi. O gün de evden işe çıkıyorum diye çıktı. '15 dakika sonra geleceğim' dedi. Bir daha kendisinden haber alamadık. O gün bugün hala haber alamadık." Gözyaşlarına hakim olamayan Mahide Günak, eşi evden çıkarken nüfus cüzdanını, pasaportunu ve emekli maaş kartını evde bıraktığını söyledi. Eşi giderken yanında en fazla 20 YTL olduğunu anlatan Mahide Günak, şöyle konuştu: "Ortadan kaybolduğu için eşimin emekli maaşını alamadık. Sağlık hizmetlerinden yararlanamadık. Büyük acılar çektik. Ölü mü diri mi onu bile bilmiyoruz."
Babası ortadan kaybolduğunda lise son sınıfa giden Muhammed Mücahit Günak ise, "Babam kaybolduktan sonra zor günler geçirdik. Ben 6 defa omurilikten ameliyat oldum. Ayakta iki saatten fazla duramıyorum. Bu yüzden iş bulamadım. Babamın bulunması için resimlerini internet sitesinde yayınladık. Ablam iki defa özel televizyonlara çıkarak babamı aradı. Ama bu kadar aramamıza rağmen ne ses geldi ne soluk" diye dert yandı.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]