15 bin Sakaryalı bu iftarda buluştu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Park\'ta gerçekleştirilen iftar programına Sakaryalılar yoğun ilgi gösterdi.

Başkan Toçoğlu, 15 binden fazla kişinin katıldığı iftar programı ile ilgili, "Sakarya\'mızdaki kardeşlik ve hoşgörü ortamı tüm insanlığa örnek teşkil ediyor. Biz biriz, beraberiz, kardeşiz. Bizimle gönül sofrasında buluşan tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yılın en güzel pikniği

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve her yıl kapsamı daha da genişleyen "Mahallemde İftar Var" programları bu yıl tüm ilçelerde düzenleniyor. Karapürçek, Erenler, Taraklı, Arifiye, Hendek, Geyve, Kaynarca, Serdivan, Karasu, Sapanca ve Pamukova\'da gerçekleşen ve binlerce vatandaşın katıldığı gönül sofraları, Kent Park\'ta kuruldu. Kent Park, yılın en güzel pikniğine ev sahipliği yaptı. Yemyeşil alan üzerinde kır düğünü havasında kurulan gönül sofralarında, şehir yöneticileri ile binlerce Sakaryalı buluşarak oruç açtı, hep birlikte edilen duâya "Amin" dedi.

Kent Park\'ta Kur\'an ziyafeti

İftar programına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve eşi Gönül Toçoğlu’nun yanı sıra Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Adnan Şimşiroğlu, AK Parti ilçe başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, SESOB Başkanı Hasan Alişan, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, STK temsilcileri ile 15 binden fazla kişi katıldı. Başkan Toçoğlu masaları tek tek dolaşarak hatıra fotoğrafı çektirirken, Sakaryalıların Ramazanı\'nı kutlayarak mübarek Ramazan ayının tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi. Hocaların hocası olarak nitelendirilen İstanbul Bayezid Camii Baş İmamı Suat Gözütok ise, akşam ezanı öncesi Kent Park\'ta Kur\'an ziyafeti verdi.

Hoşgörü ortamı


İftar programı ile ilgili konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, Kent Park iftarında binlerce Sakaryalının birlikte olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Böyle güzel bir günü yaşadığımız için Allah\'a hamdolsun. Şehrimizde yaşayan her etnik milletten insan burada, hep birlikte iftar açıyor, eller semâya kalkıyor. İşte biz bu yüzden şehrimize huzur ve kardeşlik coğrafyası, hoşgörü Ada\'sı diyoruz. Sakarya\'mızdaki kardeşlik ve hoşgörü ortamı tüm insanlığa örnek teşkil ediyor. Biz biriz, beraberiz, kardeşiz. Bizimle gönül sofrasında buluşan tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın" ifadelerini kullandı.
Ramazan ayının 12’nci iftarının ardından çocukların yoğun ilgi gösterdiği Meddah ve Gölge Oyunu gösterisi gerçekleştirildi. Meddah hikâyelerini dinleyen çocukların yüzlerindeki tebessüm görülmeye değerdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]