14 Yaşından Küçüklerin Atari Salonlarına Girmesi Yasak

Sakarya Valiliği, 14 yaşından küçük çocukların atari salonlarına girişini yasakladı.

Valilikten yapılan açıklamada, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen Okul Polisi Projesi kapsamında, okul idarecilerinin elektronik oyun yeri olarak tabir edilen atari ve playstation gibi oyun yerlerine öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiklerini ifade etmeleri üzerine, elektronik oyun yerlerinden çocukların ve gençlerin olumsuz yönde etkilenmelerini engellemek, fiziksel ve ruhsal sağlıklarını korumak amacıyla yasak getirildi.
Sakarya Valiliği, şehir genelinde, içerisinde, kumar ve kazanç kastı olmamak şartı ile adı ne olursa olsun bilgi ve maharet artırıcı veya zeka geliştirici elektronik oyun, alet ve makineleri (atari makineleri, playstation, televizyon atarisi, oyun kabinleri) bulunduran iş yerlerine, 14 yaşından küçüklerin yanlarında veli veya vasileri olmadan girmelerinin yasaklanmasına karar verdi. Ayrıca, elektronik oyun işletmecileri tarafından işyerlerinde, müşterilerin rahatlıkla görebilecekleri yerlere, "Sigara içilmesi yasaktır", "14 yaş altı çocukların yanlarında veli veya vasileri olmadan girmeleri yasaktır", "Şiddet, pornografik, kumar ve uyuşturucu kullanımı konularını içeren oyunların oynanması ve oynatılması yasaktır" yazılarının asılmasına karar verdi.

Yasaklara ve zorunluluklara uymayan işletme veya sorumlular hakkında fiilleri ayrı bir suç teşkil etmiyorsa 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 32. maddesince emre aykırı davranıştan idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]