14. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları başladı

14. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları başladı.

Sapanca Alışveriş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen "Oktay Rıfat, Orhan Veli 100 Yaşında” konulu panele Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu ve Yrd.Doç. Dr. Okan Koç, Öğretim Görevlisi Serhat Demirel, şair Ercan Yılmaz, Prof.Dr. Haluk Oral ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akay konuşmacı olarak katıldı.

Panelde Oktay Rıfat, Fazıl Hüsnü Dağlarca ve Orhan Veli’nin hayatı ve şiirlerinde kullandıkları dil ile şiire bakış açıları konusunda bilgi verildi.

Panelin ardından Sapanca İnsan Hakları Parkı\'nda düzenlenen konserde Yahya Kemal’in bestelenmiş şiirleri tasavvuf müziği bestekarı Dr. Abdullah Uysal tarafından seslendirildi.

Programa Merkez Valisi Hasan Duruer, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Söğütlü Kaymakamı Önder Bozkurt, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, şairler ve vatandaşlar katıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]