137. Başörtüsü Eylemi

SBP’nun gerçekleştirdiği 137. Başörtüsü Eyleminde; Başörtüsü yasağının devam ettiği, 23 Nisan törenlerinde yaşananlara ve geçen yıl ki 27 Nisan e-muhtırasına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Açıklama,  Müslümanların izzet ve şerefi Allah’ın yanında aramaları gerektiği vurgusu ile sona erdi.

Sakarya Başörtüsü Platformu her hafta 12.30’da Bulvar AKM önünde sürdürdüğü basın açıklamalarının 137.’sini gerçekleştirdi. Açıklama Platform adına Kadrican Mendi tarafından okundu. Başörtüsü yasağının devam ettiğini belirten MENDİ; yasağın, sisteme sahip olanlar açısından hesaplaşma malzemesi olarak görüldüğünü dile getirdi. Yasakçı zihniyetin teorisyenlerinin İlahiyat Fakültelerinde dersler yaptıklarını söyleyen Mendi sözlerine şöyle devam etti: “Aynı zamanda Ergenekon operasyonu kapsamında halen cezaevinde bulunan Emin Gürses’inden Doğu Perinçek’ine kadar, bunların İslam’ın hangi emir ve yasakları üzerinde dersler yaptıkları ve bu dersler için İlahiyatları seçmiş olmaları hangi derin anlamları bünyesinde barındırıyor merak etmemek mümkün değil.”

Açıklamada, 27 Nisan e-muhtıra denemesi ile prestij kaybeden askeri bürokrasinin kapatma davası ile oluşan panik havasından pay kapmak için tekrar vitrindeki yerini aldığı belirtildi. Geçen yıl muhtıraya karşı tavır aldıklarını ve halkı göreve çağırdıklarını hatırlatan Mendi; “Yapılması gereken açıkça ve hiçbir korku ve endişeye kapılmadan onurlu bir şekilde tavrımızı ortaya koyabilmektir. Yoksa baskı ve yasaklara ses çıkartılmadıkça bu baskı ve yasaklar kanıksanmış olacak, dayatmalar normalleşecek ve toplum kocaman bir yığın haline gelecektir.” dedi.

Yaşananların, İslami Kimlik ile olan kavganın devam ettirilmesi sürecinin bir parçası olduğu belirtilen açıklamada; baskı ve yasaklarla yaşamanın kader olmadığı, insanın onuru için yaşayan bir varlık olduğu dile getirildi. Açıklama şu cümlelerle sona erdi: “Müslümanlar onurlu insanlardır. Müslümanlar Allah Resulü’ Hazreti Muhammed’in (s.a.v.) izinde yürümek zorunda olan insanlardır. Müslümanlar izzeti ve şerefi yalnızca Allah’ın yanında araması gerekenlerdir. Müslümanlar vahye tabi olanlardır.“

Eylemde “Başörtüsü İslam’ın Emri; Müslüman Kadının Kimliğidir”, “Tevhid Adalet Özgürlük” yazılı pankartlar ve “Yasak Sürüyor; (D)uyuyor musunuz?”, “Örtümüz Kimliğimiz; Vazgeçmeyiz”, “Yaşasın Başörtüsü Direnişimiz” yazılı dövizler taşıyan platform mensupları, eylem boyunca “Uyan Diren Özgürleş” ve “Tevhid Adalet Özgürlük” sloganlarını attılar.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]