136. Başörtüsü Eylemi

“Özgürlük Her Şeyden Önemlidir; Ekmekten De!”

SBP’
nun gerçekleştirdiği 136. Başörtüsü Eylemi'nde; Müslümanların medyanın ülkedeki çeteci yapılanmaların üstünü örtmek adına yaptığı gündemi saptırıcı haberlere karşı adalet ve özgürlük taleplerinden vazgeçmemeleri gerektiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca Başörtüsü Direnişinde 4 yılı geride bırakan Kocaeli’ye destek mesajları içeren satırlara yer verildi.

Sakarya Başörtüsü Platformu yasak karşıtı, tevhid, adalet ve özgürlük mücadelesini 136. basın açıklamasıyla sürdürdü. Her hafta saat 12.30’da, Bulvar AKM önünde toplanan platform mensupları adına açıklama bu hafta Özgür-Der Geyve Temsilcisi Mustafa Özer tarafından okundu. Açıklamada, medyanın suni gündemler yaratarak Müslümanların adalet ve özgürlük taleplerini boğmaya çalıştığı ifade edildi. Buna karşın Müslümanların yapmaları gerekenin ise vahyin aydınlığında, adalet ve özgürlük için direnmek olduğu vurgulandı. Eylemde ayrıca Başörtüsü Direnişinde 4 yılı geride bırakan Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu ve destekçilerine selam edildi.

 



Özer, ülkedeki oligarşik yapının sebep olduğu çatışma ve kaos ortamının devam ettiğini belirttiği açıklamayı şu sözlerle sürdürdü: Darbeye ve darbecilere karşı ses çıkartamayan baskı ve yasakları haksız yere uygulayanlar hakkında hiçbir kovuşturma veya soruşturmada bulunmayan yargı oligarşisinin sebep olduğu çatışma ve kaos ortamı devam ediyor. İktidara gelen hükümetlere ülkedeki diğer sivil unsurlara ve Müslüman halka karşı yapılan dayatmalar bilinen seçkinci elit kesimler tarafından devam ettirildikçe halkın beklentileri de farklılaşıyor. Öncelikle siyasi hükümetlerin baskılar karşısında aldıkları tavırlar halkın geleceğe ilişkin beklentilerinde önemli roller oynuyor. Bir avuç mutlu azınlığın dayatmaları karşısında dirayetli duramayanlar onurlarını koruyamayanlar, dünyevileşme hastalığı ile pençeleşenler, geri adım attıkça kongrelerinde onuncu yıl marşını çalacak kadar kişiliksizleşebiliyorlar.”

 



Açıklamada ayrıca medyanın gündemi saptırmak adına ekonomik gelişmeler üzeriden yarattıkları suni gündemlerle asıl ve konuşulması gerekenlerin üzerini örtmeye çalıştığı “Bugünlerde de ekonomik gelişmeler üzerinde ve bilhassa tarımsal ürünler ve pirinç üzeriden gündem oluşturarak yarattıkları bu suni gündemlerle asıl ve konuşulması gerekenin ıskalanmasını amaçlamaktadırlar. Haberleri takip eden birisinin pek yakında çok büyük bir kıtlıkla karşı karşıya kalınabileceği zannına kapılması istenmekte ve geniş halk kesimlerinin boğaz tokluğuna da olsa karnını doyurabildiğine şükretmesi istenmektedir. Oysa bir insanı ayakta tutan en önemli unsur ekmeğinin yanında onuru ve kimliğidir. Hep yapılagelen şey budur ve medyayı ellerinde bulunduranların taktiği bu açıdan da ele alınmalıdır. Ve en kısa zamanda özgürlüklere hak ve taleplere olan bakışlar tekrardan yoğunlaştırılmalı ve Müslümanlar başörtüsüne yapılan haksızlık ve zulmün sona erdirilmesi için çaba gösterilmelidir. Hiç kimse unutmamalıdır ki ve herkes tarafından da kabul görür ki, hak ve özgürlükler tarımdan da pirinçten de ekmekten de önemlidir.” sözleriyle ifade edildi.


 




Eylemde “Başörtüsü İslam’ın Emri; Müslüman Kadının Kimliğidir”, “Tevhid Adalet Özgürlük” yazılı pankartlar ve “Yasak Sürüyor; (D)uyuyor musunuz?”, “Örtümüz Kimliğimiz; Vazgeçmeyiz”, “Yaşasın Başörtüsü Direnişimiz” yazılı dövizler taşıyan platform mensupları, eylem boyunca “Darbeciler Halka Hesap Verecek” ve “İzmit’e Selam Direnişe Devam” sloganlarını attılar.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]