13 Milyon TL'lik yazlık kanalizasyonu hizmete giriyor

13 milyon TL’ye mal olan, Yazlık Bölgesi Kanalizasyon Projesi’nin bu ay içerisinde tamamlanacağını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yazlık Bölgesi’nde yaşayan hemşerilerimize verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Hızla gelişen ve nüfusu artan Yazlık bölgemizin, kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturacak projemizi bu ay içerisinde tamamlayarak, hizmete alıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yürütülen, Yazlık Bölgesi Kanalizasyon Hattı Projesi’nde çalışmalar tamamlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yazlık Bölgesi’nde yaşayan hemşerilerimize verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Hızla gelişen ve nüfusu artan Yazlık bölgemizin, kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturacak projemizi bu ay içerisinde tamamlıyoruz” şeklinde konuştu.

13 Milyon TL’lik Yazlık Kanalizasyon Hattı Projesi ile bölgeye 42 kilometre kanalizasyon hattının döşendiğini belirten Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 13 Milyon TL’ye mal olan çalışmalarımız kapsamında, 42 kilometrelik kanalizasyon hattı döşendi. Bu hat üzerinde yapılan terfi merkezinde ise mekanik aksam montajı tamamlandı ve deneme çalışmaları başladı. Artık, bölgeden toplanan atık sular doğrudan Karaman Atık Su Arıtma Tesisimize gidecek. Burada arıtılan sular Çark Deresi’ne deşarj edilecek ve bölgedeki kirlenmenin önüne geçilmiş olacak” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]