12. Mahalleler Arası Futbol Turnuvası başladı

Adapazarı Belediyesi Geleneksel 12.Mahalleler Arası Minikler Futbol Turnuvası, yapılan açılış töreniyle başladı.

Mahalleler Arası Minikler Futbol Turnuvası açılışına Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın, Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba, Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı. Bu yıl 12.si düzenlenen Mahalleler Arası Minikler Futbol Turnuvasına 12 takım katılıyor. Yapılan açılış töreninde mahalle takımlarına malzeme ve spor ayakkabıları Adapazarı Belediye Başkan Vekili Erol Aydın ve protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.

Adapazarı Belediyesi’nin miniklere sporu sevdirmek ve teşvik etmek amacıyla geleneksel olarak düzenlediği turnuvada konuşan Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem "Buraya yavrularımızı gönderen ailelerine, emeği geçen tüm muhtarlarımıza ve yavrularımızın başındaki çalıştırıcılarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederim. Bu turnuvanın mahalleler arasındaki kaynaşmayı sağlayacağına, çocuklarımızın sosyal aktivitelerine katkıda bulunacağına inanıyorum. Sakarya, sporun her alanında büyük başarılara imza atarak milli sporcular yetiştirmiştir. Bu başarılar bizi de mutlu ediyor” dedi.

Trabzonspor’da futbol oynayan Salih Dursun’un da bu turnuvada yetiştiğini belirten Erdem, “Bu turnuva sayesinde, bir futbolcu şehri olan Sakarya’dan ülkemize daha birçok hizmet edecek sporcu yetişecek” dedi.

Malzeme dağıtım töreninde konuşan Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın, “Adapazarı Belediyesi olarak gençlerimizin ve minik kardeşlerimizin spor ile tanışmasını çok önemsiyoruz. Biz çocuklarımızı spor sahalarında yetiştirirsek onların hem kardeşlik duygularını pekiştireceğiz, hem de ileride devletine, milletine, bayrağına yararlı bireyler yetiştireceğiz. Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizdir. Bu bilinçle hareket ederek bu sene 5 adet basketbol ve 5 adet futbol sahası ile her kesime hitap eden donanımlı her detayı düşünülmüş 2 adet temalı çocuk oyun parkı ve yetişkinler için spor parkı inşa ettik. Geleceğimiz olan gençlerimizin daha iyi ortamlarda yetişebilmeleri için elimizden gelen her türlü imkanı onalar sunmayı istiyoruz. Şunu da çok iyi biliyoruz ki gençlere yapılan yatırımlar kumbaraya atılan para gibi geleceğin yatırımıdır” dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]