112 çalışanına saldırı kınandı

Türk Sağlık Sendikası Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırılar ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Korkmaz yazılı açıklaması şu şekilde:

"13 Haziran 2014 Cumartesi günü saat 11.00 de bir ihbar üzerine Ahmet Güven Caddesi Gar yanındaki alkollü bir yaralıyı hastaneye getirmek için müdahale eden 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanı ATT arkadaşımız yaralı tarafından küfürlü ve darplı saldırıya maruz kalmıştır.

Vatandaşlara sağlık hizmeti sunmak için büyük bir fedakârlıkla hizmet eden sağlık çalışanlarının ne yazık ki uğradığı şiddet büyük bir sorundur. Ambulans çalışanlarından, hastanelerde muayene odalarına kadar neredeyse sağlığın her alanında çalışanlar şiddete maruz kalmaktadırlar. Sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmadığı bir gün dahi yoktur.

Sağlık çalışanları hastanın ruh ve beden sağlığındaki problemin giderilmesi için hastaya yardımcı olmaya çalışırken, hasta veya hasta yakınları hastanın sağlığına kavuşması için özveri ile çalışan sağlık çalışanına ya küfürlü tehditler savurmak da veya darp etmektedir. Gelinen bu nokta halkımızın cinnet geçirdiğini göstermektedir. Bu durum toplum bilimcileri tarafından acilen incelenmesi gerekmektedir.

Darplı saldırıya ve sözlü hakarete uğrayan 112 çalışanı arkadaşımıza geçmiş olsun der, halkımıza sağlık hizmeti sunmaya çalışan sağlık çalışanlarına karşı yapılan bu şiddeti kınıyor, saldırıların sona ermesini diliyoruz. Saldırganın da biran önce adalete hesap vermesini temenni ederiz."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]