112 Acil servise 500 bin asılsız çağrı!

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Semih Yıldırım yaptığı açıklamada son 6 ay içerisinde gelen 580 bin çağrıdan yalnızca 23 bin 500’ünün ihtiyaçtan dolayı arandığını, geri kalan bölümün ise asılsız çağrılardan oluştuğunu belirtti.

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr Semih Yıldırım, "Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığımız 1 Şubat itibariyle ülke genelinde 486 adet 112 Acil Servis Ambulansını hizmete soktu. Bu araçlar içerisinden 6 adedi Sakarya\'ya gelirken şuan sahada çalışır durumda olan 21 ekip ve 32 Ambulansımızın tamamı 5 yaşın altında ve gelişmiş teknolojiye sahip. Şuan aktif olan Ambulanslarımızın 12 adedi ilk yaşını doldurmakta ve bu ilimizdeki Sağlık hizmetleri ve 112 hizmetlerinin kalitesini arttırmaktadır" dedi.
2012 yılında 49 bin 780 vakaya hizmet veren Sakarya 112 İl Ambulans Servisi son 6 ayda gelen 580 Bin Çağrıdan yalnızca 23 Bin 500’üne hizmet verirken geri kalan asılsız çağrılarla ilgili olarak da yasal işlem süreci başlatıldı. Asılsız çağrıların ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı güçleştirdiğini belirten Dr. Semih Yıldırım, "Ortalama olarak komuta kontrol merkezimize gelen çağrıların yüzde 90’ını asılsız çağrılar oluşturmakta. Bu asılsız çağrılar bizim işleyişimizi zora sokarken gerçekten acil yardıma ihtiyacı olan hastalara ulaşımımızı zorlaştırmakta. Özellikle vatandaşlarımız bu konuda gerçekten hassasiyet göstermeli. Telefonları ve ambulanslarımızı gereksiz meşgul edenler gerçekten ihtiyacı olan bir insanın hayatı ile oynuyor demektir" ifadelerini kullandı.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]