112 Acil çalışanlarına çirkin saldırı

Türk Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, Korucuk Vakıf Kent Mahallesi\'ne giden Camili 112 Acil çalışanlarının hasta yakınları tarafından geç geldiniz denilerek darp edildiğini bildirdi.

Sağlıkta şiddet eylemleri artarak devam ettiğini belirten Korkmaz, \'İnsanlıktan nasibini almamış, milletin sağlık hakkını engelleyen ve sağlık çalışanlarını darp etme gibi çirkin bir davranışta bulunanlara hak ettikleri cezalar verilmedikçe ne yazık ki şiddet böyle devam edip gidecektir\' dedi.

Türk Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz\'ın yaptığı açıklama;

\'Sağlıkta şiddet eylemleri ne yazık ki artarak devam ediyor. 112’lerde, hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşlarında personel can güvenliğinden yoksun bir şekilde hizmet sürdürürken saldırılar devam etmektedir.

17.12.2014 tarihinde Saat: 22.55’ de Sakarya ili Adapazarı ilçesi Korucuk Vakıf Kent Mahallesi\'ne vakaya giden Camili 112 Acil İstasyonu sağlık çalışanları hastaya müdahale ederken hasta yakınları tarafından geç geldiniz denilerek darp edilmiştir.  

Öncelikle şiddete uğrayan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Şifa bekleyen insanlara yardım eden çalışanlara şiddet uygulayanlar her şeyden önce tüm milletin sağlığının da bir numaralı düşmanlarıdır. İnsanlıktan nasibini almamış, milletin sağlık hakkını engelleyen ve sağlık çalışanlarını darp etme gibi çirkin bir davranışta bulunanlara hak ettikleri cezalar verilmedikçe ne yazık ki şiddet böyle devam edip gidecektir.

Tutuklu yargılama gibi caydırıcılığı olan unsurlar hayata geçirilmelidir. Bu konuda da artık sabrımız kalmamıştır. Bir an önce sağlık çalışanlarının şiddetin en aza indirilmesi adına bekledikleri çalışmalar hayata geçmelidir. Bu konuda artık ciddi adımlar atılmalıdır

Türk Sağlık-Sen olarak saldırıyı yapanları kınıyor ve arkadaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, artık şiddet son bulsun diyoruz.\'

Anahtar kelimeler: 112 acil saldırı, Sakarya saldırı

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]