104 ülkeden 55 bin öğrenci Türkiye'de buluşacak

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF), misafir öğrenci buluşmalarının yedincisini gerçekleştirecek.

UDEF ile 25 Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği\'nin organize ettiği, 104 ülkeden 55 bin misafir öğrencinin Türkiye ile kucaklaşacağı, 10 -12 Mayıs tarihlerinde İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde 20 şehirde aynı anda başlayacak olan 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması\'nın kapanış programı 17 Mayıs Cumartesi Akşamı İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu\'nda final yapacak.

10-12 Mayıs tarihlerinde İstanbul Eminönü Meydanı\'nda başlayacak olan 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması, aynı anda Edirne, Çanakkale, İzmir, Kütahya, Afyon, Isparta, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Eskişehir, Ankara, Kayseri, Adana, Mersin, Konya, Samsun, Trabzon, Van ve Gaziantep 20 farklı şehrin en önemli meydanlarında 104 katılımcı ülkeyle birlikte kendi kültürlerini yansıtan eşyaları, yerel kıyafetleri tanıtacak, yerel yiyecek ve içeceklerinden ikramlar yapacak ve 160 farklı etkinlik ile beraber sahne gösterilerinde bulunacaklar. 1 milyon ziyaretçinin beklendiği programda 3 milyon hediye dağıtımı yapılacak. UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat, dünya genelinde yaklaşık 4 milyon kişinin uluslararası öğrenci olarak tanımlandığını, bunun 700 binden fazlasının da ABD\'de olduğunu belirterek, lise, lisans, yüksek lisans, doktora ve dil eğitimi alan misafir öğrencilerin Türkiye\'de en az 5 yıl kaldıklarını söyledi. Bolat, Türkiye\'de şu an 160 ülkeden 55 bin öğrencinin eğitim aldığını belirterek, önümüzdeki bir kaç yıl içinde bu sayının 250 bine ulaşacağını öngördüklerini kaydetti. Bolat, şunları söyledi: "Ülkemizdeki öğrencilerin dil, barınma, oryantasyon, burs, resmi yazışmalar gibi çok farklı alanlarda desteğe ihtiyacı var. Son yıllarda hem hükümetin yaptığı düzenlemeler hem UDEF gibi derneklerin ortaya koyduğu çalışmalar bu alanda başarıyı artırmıştır. Amacımız, Türkiye genelinde uluslararası öğrenci farkındalığı oluşturmak, bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, öğrencilere her alanda rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermektir".

Uluslararası Öğrenci Buluşması, 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılacak şölenle sona erecek. Kapanış şölenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]