1000 Tonluk Yardım Gemisi Gazze İçin Yola Çıktı

Gazze’ye gıda, ilaç, tıbbi malzeme ve jeneratörlerden oluşan 1000 tonluk acil yardım malzemesini götürecek İHH gemisi, İstanbul’dan yola çıktı.

Gazze’ye üç kargo uçağıyla yardım malzemesi gönderen İHH vakfı, şimdi de bir yük gemisiyle 1000 ton yardım malzemesi gönderdi.

Zeytinburnu Zeyport Limanı’ndan yola çıkan gemi, Mısır’ın Gazze’ye en yakın noktası olan Ariş Limanı’na demirleyecek. Yardım malzemeleri burada tır ve kamyonlara yüklenerek Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze halkına ulaştırılacak.

Geminin bulunduğu Zeytinburnu Zeyport Limanı’nda bir basın açıklaması yapan İHH Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Dede:  “Daha önce üç kargo uçağıyla acil yardım malzemesi gönderdik. Şimdi de süt tozu, çocuk maması, çocuk bezi, gıda, ilaç, tıbbi malzeme ve jeneratörlerden oluşan 1000 tonluk acil yardım malzemesi gönderiyoruz. Gazze’ye şimdiye kadar 10 milyon TL değerinde yardım yaptık. Bundan sonra da yardımlarımız devam edecek. Gazze’de geçici bir ateşkes sağlansa da insanların yaşadığı trajedi devam ediyor. Evleri yerle bir olmuş, her şeylerini kaybetmiş bu insanların yardımımıza ihtiyaçları var. Hep birlikte Gazze halkının yaralarını sarmalıyız, Gazze’yi yeniden onarmalıyız” dedi.

Gazze'ye yardımlarıyla katkıda bulunan Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkan Yardımcısı Ali Gür ile Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Sekreteri Akif Bayramoğlu, bundan sonra da Gazze halkına yönelik yardımlarını sürdüreceklerini belirttiler.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]