100 YTL Taksitle Ev İmkanı Roman Vatandaşları Coşturdu

Sakarya'ya bağlı Hendek Belediyesi tarafından Roman vatandaşlar için ilçenin Turanlar mahallesinde yaptırılan konutların temel atma töreninde renkli görüntüler yaşandı. Romanlar, protokol mensuplarını davul zurna eşliğinde ve göbek atarak karşıladı.

Gelen misafirlerin üzerine gül yaprakları atarak jest yapan Romanlar, tören boyunca oldukça neşeli göründü.

Roman vatandaşlar tarafından Hendek Belediyesi tarafından yaptırılan evler 20 bin YTL'ye mal olacak. Romanlar evlere 2 bin 500 YTL peşin ve 14 yıl süreyle faiz, TÜFE, TEFE farkı olmaksızın 100 YTL aylık ödeyerek sahip olabilecek.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Recep Yırdım, Ayhan Sefer Üstün, Hasan Aliçelik ve İl Başkanı Yusuf Alemdarın temellerini attıkları 50 metrekare büyüklüğe sahip olan tek katlı evlerin 3 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, yaptığı konuşmada, Roman vatandaşlara verdikleri sözlerin tutmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bütün insanları ötekileştirmeden Allah'ın bir emaneti kabul ederek hizmet ettiklerini belirten İnci, "Bizim ve partimizin farkı budur" dedi.

İnci, 125 konutun tamamlanması ardından gelen talep doğrultusunda Roman vatandaşlar için ev yapmaya devam edeceklerini, bunu sosyal sorumluluk projesi kapsamında ele alındığını kaydetti.

Temel atma törenine katılan AK Parti milletvekilleri Recep Yıldırım, Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik'te Başkan İnci'yi çalışmasından dolayı kutlarken projenin kentsel dönüşüm alanında da Sakarya'ya bir ilk olduğunu dile getirdi.

Konuşmalardan kurban kesilerek ve dualar edilerek temel atıldı. Alanda örnek olsun diye inşa edilen evler törene katılanlarca çok beğenildi. Evlerin tek katlı olması Roman vatandaşları daha da sevindirdi.

Mahalle sakinleri 500'e yakın ailenin derme-çatma kulübelerde, alt ve üst yapıdan yoksun 1 metrelik sokakların bulunduğu Turanlar Mahallesinde 50 yıldır iptidai şekilde yaşadıklarını belirtirlerken dar sokaklar nedeniyle cenazelerini bile evlerinden çıkartamadıklarını ve yangın çıktığında itfaiyenin sokaklara girmemesi nedeniyle çok sayıda evin yanıp can kaybına neden olduğunu ifade etti.

Roman vatandaşlar Başkan İnci'nin projesini desteklerken evlerin devamının da yapılarak tüm mahalle sakinlerinin ev sahibi olmasını istediklerini belirtti. Program Romen şarkıcı Popstar Ercan'ın verdiği konserle son buldu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]