'100. Yılında Çanakkale Ruhu' konferansı düzenlendi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Hendek Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ve ünlü tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun katıldığı “100. Yılında Çanakkale Ruhu” konulu konferans Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Konferans öncesi Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından verilen konser büyük beğeni topladı. 

Yavuz Bahadıroğlu, 100. yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi, tarihe adını altın harflerle yazdıran kahraman Türk Milletinin eşsiz zaferlerinden biri olduğunu söyleyerek,” Çanakkale Zaferi, İngiliz ordu komutanı General Hamilton’un ‘Bizi Türklerin maddi gücü değil, manevi gücü mağlup etmiştir. Çünkü onların atacak barutu bile kalmamıştı. Fakat biz gökten inerek onlara yardım eden güçleri müşahade ettik’ diyerek itiraf ettiği imanın küfre, adaletin zulme, Hakk’ın batıla galip geldiği bir zaferdir. Biliyoruz ki; bizi yeniden ayağa kaldıracak olan Çanakkale ruhudur, ecdadımızın ruhudur. Destanlaşan kınalı kuzuları daha yakından tanıyalım. Bu vatan toprakları üzerinde gezen herkes nerede gezdiğini iyi bilsin ve bastığı yerlere toprak diyerek basıp geçmesin. Şanlı tarihimizi unutup öz kültürüne yabancılaşan ve medeniyet diye Avrupa’nın, Batı’nın iflas etmiş çöplüklerinde dolaşmayalım.”ifadelerinde bulundu. Bahadıroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Çanakkale 600 yıl şanıyla şerefiyle yaşamış bir milletin son sözüdür. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin önsözüdür. Türkün Kürtle, Lazın Çerkezle, birlik ve beraberlik içerisinde yaşandığı adrestir. Bizim tarihi yeniden yorumlamamız lazım. Savaştan ve istatistiklerden ziyade insanı konuşmamız lazım. 100.yıldönümünde Çanakkale cephesini ve 1.Cihan harbini incelediğimizde bir proje olduğunu göreceksiniz. İslam coğrafyasında petrolü yağmalatmak, karışıklık oluşturarak bölgede hüküm sürmek isteniyordu. Osmanlıya ‘Hasta adam’ diyerek saldıranlar Çanakkale’de en büyük cevabı aldılar. Çanakkale’ de sayısız kahraman vardır ve bu kahramanlardan biride yürek izi bırakan Havranlı Koca Seyittir. Gençlerimizin Koca Seyit’i örnek almaları gerekir.”

Hendekliler’in büyük ilgi gösterdiği konferansa Hendek Belediyesi Meclis Üyesi ve Bel-İş Müdürü Bilal Deniz, AK Parti Hendek Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Elci, Hendekliler ve öğrenciler katıldı. Yavuz Bahadıroğlu’na program sonunda Hendek Belediyesi Meclis Üyesi Bilal Deniz tarafından çiçek takdim edildi. Bahadıroğlu, program sonunda kitaplarını imzaladı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]