100. Yılda 100 öğrenci Çanakkale'de

Erenler Belediyesi “Çocuklarımızı Tarih ile Buluşturuyoruz” Projesi Kapsamında Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında 100 öğrenciyi Çanakkale’ye götürdü.

Erenler Belediyesi tarafından organize edilen ve 4 gün süren ‘Çanakkale Zaferi 100. Yıl Etkinlikleri’ final programı olarak 100 Erenler’li öğrenci Çanakkale’ye gitti. Öğrenciler, 4. Gün süren “Bir İstiklal Sevdası Çanakkale” etkinliklerinin son programının ardından Yunus Emre Meydanında Çanakkale’ye gitmek üzere bir araya geldi. Çocuklarını Çanakkale’ye yolcu eden aileler bu etkinlik için Belediye Başkanı Cavit Öztürk’e teşekkür etti. Erenler Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte organize edilen gezi programında öğrencileri yolcu edenler arasında Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten’de vardı. Otobüse binerek çocukları selamlayan ve yolcu eden Başkan Öztürk, tüm çocuklara ve ekibe iyi yolculuklar diledi. Başkan Öztürk, “30 Mart seçimlerinde vaatlerimiz arasında “Çocuklarımızı Tarih ile Buluşturacağız” şeklinde bir projemiz vardı. Milli Bilinci Güçlendirmek adına çocuklarımız rehberleri ve öğretmenleri eşliğinde Çanakkale’yi ve şehitlikleri gezecekler. Bu gün o projemizin startını bu gezi ile vermiş oluyoruz ve bir projemizi daha hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Çanakkale gezisine katılan öğrenciler; Eceabat İlçesi, Mecidiye Tabyası, Şahindere hastane şehitliği, Ertuğrul Koyu ve Tabyası, 26. Alay ve Yahya Çavuş Şehitliği, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Abide, Anafartalar, Seddülbahir, Alçıtepe, Kilitbahir, gibi Çanakkale zaferinde önemli yere sahip mevzileri ziyaret ederek, kurtuluş mücadelesinin tarihi anılarına tanıklık ettiler. Gece 23.00’de hareket edilip, ertesi gece 23.00’te Erenler’e dönülen gezide gezi boyunca Erenler Belediye Personeli de çocukların her türlü ihtiyacında onlara yardımcı oldu. Çanakkale’de şanlı bir tarihin nasıl yazıldığını, ecdadımızın bu ülkeyi nasıl savaşarak kazandıklarını yakından görmeleri için düzenlenen gezide öğrencilere Belediye tarafından çeşitli ikramlar ve aperatif yemekler verildi. Çanakkale gezisi boyunca, Erenler Belediyesi Web TV üzerinden canlı yayınlarla program tüm izleyenlere sunuldu.

Çanakkale şehitliğini gezen öğrenciler belediyenin bu hizmetinden dolayı teşekkür ederek, “Daha önce Çanakkale’ye gelmemiştik. Bu bizim için güzel bir fırsat oldu. Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese bu hizmetinden dolayı teşekkür ederiz. Çok memnun kaldığımız biz gezi oldu. Bütün şehitlerimiz için dua ederek yeniden onları yad ettik. Bu etkinliklerin devam etmesini isteriz” dediler.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]