"%100 depreme hazırız" diyen Toçoğlu'na cevap

CHP Sakarya Belediye Başkan Adayı Ecevit Keleş, Zeki Toçoğlu\'nun katıldığı canlı yayın programında sorulan sorulara verdiği cevapları "Dehşetle ve endişeyle izledim" dedi.
İşte Keleş\'ten gelen açıklama:

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu\'nun, geçtiğimiz gün Habertürk televizyonunda yaptığı açıklamaları dehşetle ve endişeyle izledim.

Sayın Başkan, Sakarya’mızın "%100 depreme hazır olduğunu, hatta 20 tane orta hasarlı bina dahi bulamazsınız" şeklinde açıklamalarda bulundu. Ancak siyaseten koltuk sahibi olabilmek ya da koltuğu korumak adına insan hayatını hiçe sayan bu açıklamalar sayın başkana, partisine, partisine oy vermiş on binlerce Sakarya’nın insanına karşı yapılmış büyük bir haksızlıktır. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Zeki Toçoğlu %100 depreme hazırız demek yönetici değilsiniz demektir.

Sayın Başkan maalesef yaşına ve işgal ettiği makama asla yakışmayacak şekilde kendisine oy vermiş on binlerce insanı, gözlerine bakarak kandırmaya çalışmaktadır. Ve bu kandırmaca kendisinin yakasında hayatı boyunca asılı kalacaktır.

Resmi verilere göre Sakarya’mızda bugün itibariyle toplam 23.000 "YİRMİ ÜÇ BİN" orta hasarlı bina vardır. 1999 Depremi\'nden sonra orta hasarlı olarak tespiti yapılmış bu binaların kimilerinin yıkılması, kimilerinin de ciddi boyutta onarımlardan geçmesi gerekiyor. Ancak yıllardır süren Ak Parti iktidarı boyunca bu konuda ne yerel ne merkezi yönetim tek bir adım bile atmadı. Törenlerle yıktıkları Sigorta binası ile Kaynarca’daki polis evinden başka konu hakkında ne adm attılar da, Sakarya halkımıza ne anlatacaklardır.

Yapılan son kanuni değişiklik ile şu anda Sakarya’mızdaki orta hasarlı binalarla ilgili sorumluluk hiçbir kamu kuruluşunda değildir. Vatandaşların Sakarya Üniversitesinden gidip hasar raporu almaları gerekiyor. Eğer rapor alırlarsa ve bina yıkılırsa sorumlusu üniversite, hiç rapor alınmazsa sorumlusu ev sahibi vatandaş oluyor. 

Ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ne Büyükşehir Belediyesi, ne ilçe belediyeleri ne de valiliğin son kanuni düzenlemeler ile bu vahim tablo karşısında hiçbir girişimi ve hukuken sorumluluğu yoktur. Kanunları kendi çıkarları için eğip bükme konusunda bir dünya markası olan Ak Parti iktidarı, insanların doğrudan canlarıyla alakalı bir durumda bile sorumluluktan kaçmak adına böylesi alçak oyunlara başvuruyor. Bu kepazeliğin temizlenmesi adına kentimizdeki tüm siyasilere ve bürokratlara görev düşmektedir. İnsanların canlarıyla oynama hakkını kimse koltuk sevdası için kendisine hak görmemelidir.
 
30 Mart 2014’de Sakarya halkı kendisini kandıranlara cevap verecektir. Halkımız bize bu görevi verirse 2007 Deprem yönetmeliğine göre Sakarya’mızda bulunan tüm binaların kontrollerini Büyükşehir bünyesinde  ücretsiz yapacağımızı ve hasarlı çıkacak bina sahiplerini mağdur etmeyecek şekilde onların mal ve can güvenliğini sağlayarak, yeni ve sağlam konutlar tahsis ederek koruyacağımızın söz veriyoruz.

Zeki Toçoğlu\'nun konuk olduğu canlı yayın programı
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]