100 bin öğrenci Dini Bilgiler Yarışması heyecanı yaşadı

Sakarya İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Ortaokul, İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Ortaokulu, Kur’an Kursları ve diğer lise öğrencilerine yönelik olarak organize edilen DBY (Dini Bilgiler Yarışması), Sakarya genelinde tüm okullarda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla, Sakarya genelinde eğitim gören tüm Ortaokul, İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Ortaokulu, Kur’an Kursları ve diğer lise öğrencilerinin kitap okuma-araştırma alışkanlığı kazanması, öğrenciler arasında Sevgili Peygamberimiz (S.a.v) ve dini bilgilerle ilgili gündem oluşturulması ve öğrenciler arasında tatlı bir yarışma heyecanı yaşatılarak toplumda bir farkındalık oluşturulması amacıyla, Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün başkanlığında, İl Müftüsü İlyas Serenli ve İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı tarafından imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yapılan ‘DBY’de yaklaşık 100 Bin öğrenci ter döktü.

Dereceye girenlere Umre, Laptop, Netbook, Cep Telefonu, Bisiklet gibi çeşitli ödüllerin bulunduğu Dini Bilgiler Yarışması’nda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Siyer-i Nebi ve Temel Dini Bilgiler alanlarında toplam 60 soru soruldu. Sorular ise Sakarya İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonlar tarafından hazırlandı.

Büyük bir heyecanın yaşandığı Dini Bilgiler Yarışması, tüm Sakarya genelinde hiçbir aksaklığa mahal bırakılmadan başarılı bir şekilde tamamlanmış oldu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]