10 yaşındaki Batuhan'ı ölüm eşiğine getiren ihmal

Karasu ilçesi’nde 10 yaşındaki Batuhan A., iki arkadaşıyla oynarken evlerinin yanındaki inşaata çıktı. Küçük çocuk oyun sırasında elinde bulunan cisimle 3\'üncü katın balkonunun yakınından geçen elektrik tellerine dokununca akıma kapıldı.

Vücudunda yüzde 60 yanık oluşan küçük Batuhan, İzmir Ege Üniversitesi Yanık Merkezi\'ne sevkedilirken, inşaat sahibinin yüksek gerilim geçen elektrik direğinin kaldırılması için Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.ye iki yıl üst üste başvurduğu belirtildi.

Karasu İlçesi\'nin Kuzuluk Mahallesi’nde geçen cuma günü meydana gelen olayda Batuhan Alarcin, arkadaşlarıyla mahallelerinde bulunan ruhsatlı inşaat halindeki binaya çıkarak oynamak istedi. Oyun sırasında ilköğretim okulu 4\'üncü sınıf öğrencisi olan Batuhan elindeki bir cisim ile binanın 3\'ncü kat balkonunun hemen yanından geçen elektrik tellerine dokununca, bir patlama meydana geldi. Diğer çocular patlama ile birlikte ve Batuhan’ın çığlıklarından korkarak kaçarlarken, bağrışmaları duyan mahalle halkından Muhammet ve Bilal Kurt koşarak olay yerine geldiklerinde onu kıyafetleri yanarken buldu.

Yanık merkezinde yer olmayınca

Batuhan A. ambulansla Karasu Devlet Hastanesi\'ne, oradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ancak enfeksiyon riski olmasından dolayı daha sonra Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevine sevk edildi. Bu arada çevre illerde yanık merkezlerinde boş yatak bulunması için yapılan çalışmalar sonuç vermeyince, İzmir Ege Üniversitesi Yanık Bölümü\'ne götürüldü. Batuhan, Sabiha Gökçen Havalimanı\'ndan uçakla olaydan 13 saat sonra, saat 02.30 sıraların İzmir’e gönderildi

İnşaat sahibi direğin yerinin değiştirilmesini istedi

Olayda vücudunun yüzde 60’lık bölümü yanan Küçük Batahan’ın hayati tehlikesi sürerken, inşaat sahibi Saniye E. ise 2012 ve 2013 yılında inşaatının yanından geçen yüksek gerilim hattının kaldırılması için Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.ye dilekçeyle başvurduğu ortaya çıktı. 

İnşaat sahibinin son olarak 2013 yılının Ağustos ayında SEDAŞ’a ‘Acil’ olarak verilen direk değişim talebinin SEDAŞ’a bağlı SEPAŞ’a sevk edildiği de ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken polis olayın olduğu inşaatı mühürledi.

SEDAŞ\'tan gelen cevap: "Yatırım programına almıştık"

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.(SEDAŞ) yetkilileri ise inşaat yanındaki enerji hattıyla ilgili olarak, inşaat sahibinin 2012 yılında elektrik direğinin yerinin değişmesi için başvuruda bulunduğunun anlaşıldığını belirterek, "Şebeke yenileme çalışmaları plan ve yatırım programı kapsamında direk yerinin değiştirilebileceği bildirilmiş. Daha sonra yatırım programına alınmıştır. Ancak direk yeri değistirilmesi beklenmeden orta gerilim hattının yanında inşaata başlanılmıştır" diye açıklama yaptılar.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]