1 yılda 100 kilo verdi

Antalya'da birden fazla organında kanser teşhisi konulan ve 240 kiloya ulaşan 50 yaşındaki Ayşe Öztaş, 1 yılda 100 kilo zayıflayıp taburcu oldu.

Sakarya'da oturan Ayşe Öztaş, 2007 yılından itibaren kilo almaya başladı. Sık sık kan şekeri düşen ve komaya giren Öztaş'a pankreas kanseri teşhisi konuldu. Bir süre ameliyattan kaçınan Öztaş, 2014 yılında 240 kiloya ulaşınca ameliyat masasına yattı. Ameliyatın ardından kilo vermeye başlayan Öztaş'ın hastalığı 1 yılın ardından tekrar nüksetti.

Daha önceki ameliyatına giren genel cerrahi uzmanı Doç. Dr. Aziz Sümer'e başvuran Öztaş, ailesiyle Antalya'ya geldi. Tetkiklerinde dünyada 100 binde 2 görülen Multipl Endokrin Neoplazi Tip 1 (MEN1) hastası olduğu saptanan Öztaş'ın pankreası, böbrek üstü bezleri, paratiroid bezlerinde tümöre rastlandı. 20 gün önce tekrar ameliyat masasına yatan Öztaş'ın 8 saat süren operasyonunda yaklaşık 24 kiloluk yağ alımı da gerçekleşti.

'KANSERE BAĞLI OBEZİTE'

Hastalığı kansere bağlı obezite olarak tanımlayan OFM Antalya Hastanesi Obezite ve Diyabet Cerrahi Merkezi Başkanı Doç. Dr. Aziz Sümer şu bilgileri verdi:

"Birden çok organdaki tümörle gelişen bir hastalık. Bu hastalığın özelliği ise tümöre bağlı obezite olması. Pankreasındaki tümör fazla insülin salgıladığı için kan şekeri düşüyordu. Bu nedenle de hipoglisemi komalarına giriyordu. Bu tür hastalarda sadece pankreası çıkarmak, ya da sadece obezite ameliyatı yapmak tedaviye cevap vermez. O nedenle obezite ameliyatı ve pankreas kanseri ameliyatının bir arada yapılması gerekiyordu."

'YÜRÜYEREK GEZMEYİ ÖZLEDİM'

2007 yılından önce 85- 90 kilo olduğunu, sonrasında hızla kilo almaya başladığını  belirten Ayşe Öztaş ise şunları anlattı:

"240 kiloydum çok şekerim düşüyordu, özellikle uyku esnasında komaya giriyordum. Ameliyat olmamı önerdiler ama çok korkuttular. Şu anda 132 kiloyum ve çok iyiyim. Yemek alışkanlığım bile değişti. Ama en çok dışarda yürüyerek gezmeyi özledim. Hep arabayla gezebiliyordum. Artık yürüyebileceğim."

Taburcu işlemlerine başlanan Ayşe Öztaş'ın memleketi Sakarya'da da sürekli kontrol altında olacağı belirtildi

 

 

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]