1. OSB, dolandırıcılık operasyonunda suçüstü

Düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda, Jandarma Genel Komutanlığı\'nca kullanma tarihi geçen, tat ve koku bakımından şartlara uymadığı için iade edilen konserveleri, kullanma tarihini değiştirerek yeniden aynı kuruma sattığı iddiasıyla 6 firma yetkilisi gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren Sakarya Emniyet Müdürü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Jandarma Genel Komutanlığı\'nca yapılan ihalede askerlerin tüketeceği konserveleri satmaya hak kazanan bir firmanın, kullanma tarihi geçen konserveleri, solüsyonla kullanma tarihini değiştirerek yeniden askeri kurumlara sattığını belirledi.

Bunun üzerine harekete geçen emniyet ekipleri, 1. Organize Sanayi Bölgesi\'nde bulunan bir depoya operasyon düzenledi. Operasyonda H.G, E.O.A, S.Ö, S.A, M.K ve S.T isimli firma yetkilileri gözaltına alındı. Operasyonda, suçlular suç üstü yakalanırken ve kullanma tarihi değişimi yapılan piyasa değeri 1 milyon liralık yaklaşık 200 bin konserve de ele geçirildi.

Operasyonun ardından adı geçen firmanın son 4 yılda askeri kurumlarla anlaşma sağladığı ihaleleri incelemeye alan emniyet ekipleri, firmanın bu şekilde 6 farklı ihaleyi daha kazandığını ve 5 ildeki görevli askeri personele gıda maddesi temin ettiğini belirledi. Öte yandan, gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]