1 Milyonuncu Fiat Grande Punto Heyecanla Karşılandı

Fiat’ın en çok satan modeli Grande Punto’nun üretimi 1 milyona ulaştı.

İtalya’daki Melfi fabrikasında üretim bantlarından çıkan 1 milyonuncu Grande Punto fabrika çalışanlarının coşkulu alkışlarıyla karşılandı.

1 milyonuncu aracın bantlardan çıkması anısına üretilen kırmızı spor Grande Punto, 120 HP’lik 1.4 lt turbo şarjlı benzinli motor ile donatılmış. Bu özel otomobil muhtemelen İngiltere pazarına satılacağı düşünüyor.

Punto'un Tarihçesi

İlk Punto 1993 yılında bantlardan inmiş ve 1993-1999 yılları arasında 3.5 milyon adet Punto üretilmişti. 1999 yılında tanıtılan ikinci seri Punto Classic adı ile anılmış ve bu serinin de 3 milyon adetlik bir üretim rakamı vardı. Punto daha sonra Grande Punto adıyla üretime başladı. 2008 yılının ortalarında makyajlanan Grande Punto, seri 2 ile tekrar tüketicinin beğenisine sunuldu.

Fiat,Gücüne Güç Kattı

Fiat markasının değişim rüzgarında ilk adımı attıran Grande Punto daha sonrasında Lınea, Bravo ve yeni 500 ile Fiat markasının gücüne güç katan en büyük kozlarından biri oldu. Grande Punto genç, yaşlı her kesimden tüketici kitlesine ulaşmayı başaran ve ulaştığı kitleleri son derece memnun eden bir araba olmayı başardı.

 

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]