1 Mayıs Sakarya'da böyle kutlandı

1 Mayıs Dayanışma ve Emek Günü Sakarya\'da düzenlenen enkinlikle kutlandı.

Kutlamalara Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Saadet Partisi (SP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Eğitim Sen, KESK gibi sendikalar katıldı.

Kent Meydanı’ndaki kutlama öncesi kalabalık bir grup, Salko Camii önünde toplandı. Buradan yürüyüşe geçen grup sloganlar atarak Kent Meydanı\'na yürüdü. Kent Meydanı’na ulaşan grup meydana arandıktan sonra alındı. Polisin çok sıkı güvenlik önlemi aldığı meydanda şarkılar ve şiirler eşliğinde 1 Mayıs kutlandı.

Kutlamaya SP’liler de katıldı. SP İl Başkanı Osman Ünlü ve milletvekili adayı Eyüp Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri bir süre sonra meydanda kaldı, SP işaretiyle işçileri selamladı. Ayrıca CHP Sakarya milletvekili Engin Özkoç, 1 Mayıs kutlamalarına destek verdi.

Yürüyüşte gerginlik

1 Mayıs yürüyüşü sırasında bir sokak arasından Türk Bayrakları ile çıkan grubun yürüyüş yapan gruba karşı slogan atması kısa süreli gerginliğe yol açtı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle gerginlik daha fazla büyümeden sonlandı.

Özel harekat

Bu arada 1 Mayıs etkinliklerinin yapıldığı Kent Meydanı\'nda, özel harekat polislerinin de yer alması dikkat çekti. Yüksek katlı binalara konuşlanan özel harekatçılar çevrede kuş uçurtmadı.

1 Mayıs böyle kutlandı:

Yürüyüşte gerginlik
Özel harekat polisleri
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]