"1 Kasım, iş dünyası açısından çok önemli bir gün"

Sakarya Sanayici İş Adamları Derneği (SASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Onur Döver, 1 Kasım seçimlerinin iş dünyasını yakından ilgilendirdiğini bildirdi.

Döver, yaptığı açıklamada, 7 Haziran'da milletin koalisyonu işaret ettiğini fakat Meclis'in bunu kuramadığını anımsattı.

7 Haziran seçimlerinde koalisyonun kurulması gerektiğini ifade eden Döver, "Çünkü bu arada 3 aylık bir boşluk oluştu. Bu arada birçok kaynakların israfları söz konusu  Seçimler ciddi bir maliyet, üç-dört aylık bir ekonomiye sebebiyet oluyor. Birçok iş ve yatırım seçimler sebebiyle ertelenebiliyor. Seçimlerin sonuçlarını görmek için bekletiliyor. Bunun içinde 7 Haziran iyi bir sonuç olmadı, artık geçmişe değil geleceğimize bakmak lazım" diye konuştu.

Döver, ülkenin terör olaylarından bir an önce kurtulması gerektiğine dikkati çekerek, 1 Kasım'dan sonra demokrat bir şekilde insan haklarına saygılı, tüm seslere kulak veren, ülkeyi yönetecek bir hükümetin kurulmasını beklediklerini kaydetti.

Belirsizlikten dolayı sıkıntıların çıktığını dile getiren Döver, şöyle konuştu:

"İş dünyasının beklentisi yeni kurulacak hükumetten bu belirsizliği yaşatmaması. Şu anda bakıldığında döviz yukarı çıkmakta ve belirsizliği devam etmektedir. İş dünyası yeni kurulacak hükumetten, 1 Kasım seçimlerinden sonra çıkacak bir istikrarla dövizlerin hangi seviyelerde kalıp kalmayacağı bir durum söz konusu. Bu konu önemlidir İ1nşallah en yakın bir zamanda biter ve Türkiye'de biraz daha döviz bazında düzelir diye umuyoruz. O yüzden 1 Kasım seçimleri iş dünyasını yakından ilgilendiriyor."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]