Uncuoğlu; “Biz Niyetimizden Eminiz”

AK Parti Sakarya İl Danışma Meclisi yapıldı.

Serdivan Belediyesi konferans salonunda, saat 43’üncüsü gerçekleştirilen Danışma Meclisine AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Ayşenur İslam’ın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili M. Ali Okur, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Oktay Yıldırım, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

İl Başkanı Recep Uncuoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan toplantı, il gençlik kolları, il kadın kolları ve ana kademe faaliyet sunumları ile devam etti. Erenler İlçe Başkanı Osman Hira, Arifiye İlçe Başkanı Ethem Çınar ve Ferizli İlçe Başkanı Cemil Sağlam’ın konuşmalarının ardından İl Genel Meclis Başkanı Oktay Yıldırım, İl Özel İdaresinin Sakarya’da yapmış olduğu çalışmaları anlattı. Sırasıyla Mehmet Ali Okur, Ayşenur İslam, Şaban Dişli ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün konuşmalarını yaptılar.

İl Başkanı Recep Uncuoğlu, “Çok önemli bir süreçten geçiyoruz

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, yaptığı açılış konuşmasında teşkilat olarak on yıl önce hangi düsturla yola çıktılarsa, bugün de aynı düsturla devam ettiklerini söyleyerek, cesaret ve kararlılıkla sorunların üzerine gittiklerini belirtti. Tek hedeflerinin Türkiye’nin saygınlığının daha da artması olduğunu söyleyen Uncuoğlu, “Biz, bizden sonraki nesillere güzel bir Türkiye, saygınlığı artmış, demokrasi ve adaletin hakim olduğu, dünyada sözü geçen bir ülke bırakmak için çabalıyoruz. Kimsenin birbiriyle kavgası olmadığı, inancımıza ve tarihi mirasımıza uygun kardeşlik bağlarının güçlendiği, barış ve huzur ortamının olduğu bir ülke, hem ekonomisini güçlendirir, hem de sosyo-kültürel alanda güçlü hale gelip, son on yılda katettiğimiz yolla bu noktaya getirdiğimiz saygınlığımız, daha da artar” dedi. Konuşmasının son bölümünde çözüm sürecine değinen İl Başkanı Recep Uncuoğlu, “Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Önemli bir adım attık. Sakarya’da yaşatmayı başardığımız kardeşliğimizi, şimdi Türkiye genelinde yeniden inşa etmeye çalışıyoruz. Terör bitsin, bilinçli olarak insanlarımızın içine yerleştirilmiş nifak tohumları ayıklansın derdindeyiz. Bu süreçte, milletimizin de bildiği üzere birlikte hareket etmek ve sorunu beraber çözmek için adımlar attık zamanında. MHP, ‘Bizim sizinle görüşecek bir şeyimiz yok’ diyerek görüşme taleplerimizi geri çevirdi. Yıllardır akan kan, durduruldu. Ama MHP, bu iş silahsız çözülmez, deme ısrarından, bu süreci nasıl tersine dönüştürürüm hesabından vazgeçmedi ve bu doğrultuda iftiralarına ve dedikodu niteliğindeki yalanlarına devam ediyor. Biz de ısrarla söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz: Biz niyetimizden eminiz. Milletimizin menfaatine olmayan hiçbirşeyi yapmadık, yapmayacağız. Milletimiz de bize inanıp güveniyor. Milletimiz, sağduyusu ile herkesin yaptığını görüp değerlendiriyor ve yapılanları bir tarafa yazıyor. Sizlerinkini de, bizlerinkini de. Biz, bize olan teveccühü görüyor ve layık olmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kocaeli Milletvekili M. Ali Okur’un, Kocaeli’de yapılan çalışmalardan bahsetmesinin ardından konuşan Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, böyle bir süreçte, böyle bir görevi üstlenmiş olmanın sorumluluğu ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Birkaç güzel adamla, 11 yıl önce başlayan AK Parti oluşumu, şu anda dünyanın en büyük siyasi yapısına dönüştü. Önemli adımlar atılıyor, çokça cesaret isteyen, kimsenin şimdiye kadar cesaret edemediği sorunlar bir bir çözüme kavuşturuluyor. Böyle bir oluşumun içinde olmak, hepimiz için bir ayrıcalıktır. Bu değişimde herkesin görevi ve sorumluluğu vardır” dedi. Türkiye’nin yüzünün ve yapısının önemli ölçüde değişip geliştiğini vurgulayan Milletvekili Şaban Dişli ise konuşmasında, “Türkiye, değer kazanıyor, itibarı artıyor. Dünya geneline baktığımızda ekonomik olarak da güç kazanıyoruz. Terör sorununu hallettiğimizde de yatırıp yapılamayan bölgelerimiz daha gelişecek ve öz kaynaklarımızı daha verimli kullanabilir duruma geleceğiz. Bu da bizi daha güçlü kılacak” şeklinde konuştu. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de çözüm sürecine değinerek farklılıkların zenginlik olduğunu dile getirdi. Akil insanlar ile ilgili de konuşan Üstün, “Akil insanlar gönül işi yapıyorlar. Onlar hakkında yanlış bilgiler, yalan üretenler var. Hiçbiri 45 bin lira karşılığında yapmıyor bu işi. Biz, AK Parti hükümeti olarak milletimizin faydasına yeni imkanlar sunmaya devam edeceğiz” dedi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]