Zihinsel engelli kardeşlerin mutlu günü

Kocaali'de evlerinin önünde yol kontrol ve araması yapan jandarmalarla zamanla aralarında gönül bağı oluşan zihinsel engelli Koray ve Kortan Bekbulat kardeşler, yıllardır asker olmak için hayal kurduklarını, bir gün bile olsa Jandarma olmaktan çok gurur duyacaklarını Jandarma arkadaşlarına iletince Sakarya İl Jandarma Komutanlığı harekete geçti. Bekbulat kardeşlere bir günlük temsili jandarmalık yaptırıldı.

Sabah saatlerinde evlerinden anneleri Esin
Bekbulat tarafından dualarla uğurlanan Kortan ve Koray Bekbulat kardeşler ayrılık esnasında duygu dolu anlar yaşadı. Anne Esin Bekbulat'ın "Oğullarımın jandarma olacakları günü hep istiyordum. Sizlerin sayesinde bu günü gördüm. Allah devletimize milletimize zarar vermesin." derken gözleri dolu doluydu.

 

Kocaali İlçe Jandarma Komutanlığı'nda temel jandarma eğitimine tabi tutulan Bekbulat kardeşler, karavana dağıttı, yemek duası yaptırdı.

Temel eğitimlerinden sonra devriye gezdi, yol kontrolü yaptı, araç sürücülerinden kimlik istedi. Gün sonunda terhis belgelerini Kocaali Kaymakamı Alper BALCI'nın elinden aldılar. Kaymakam Balcı "Hakkari Çukurca'da askerlik yaptım ama böyle bir belgeye sahip olamadım. Bu belge herkese nasip olmaz" deyince kardeşlerden "Bir belgede Kaymakam Beye yaptıralım" diye espirili bir cevap aldı.

Kardeşler terhis olduktan sonra yaptıkları konuşmada "Vatan ve Millet için jandarma olmak istediklerini, bu hayallerini gerçekleştirdiklerini ve çok mutlu olduklarını" dile getirdiler.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]