Zehra nine uzun yaşamanın sırrını anlattı

Mahalle Gönüllüleri ile birlikte bu hafta Kızılcıklı Mahallesi’ne misafir olan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Huriye Acar, Abdullah Yıldıztekin ve Mehmet Tınmaz’ı ziyaret etti.

İstanbul Dudullu’dan Kızılcıklı’ya gelerek toprak ve doğa ile iç içe mütevazı bir hayat sürdürdüğünü belirten Mehmet Tınmaz, İstanbul’daki stresli hayattan sonra Serdivan’a yerleştiklerini, buradaki sakin ve huzurlu ortamın yanı sıra insanlarla kurdukları yeni diyaloglar ve komşuluk ilişkileri sayesinde adeta yeniden doğduklarını ifade etti.

Uzun Yaşamanın Sırrı

90 yaşındaki Zehra Yıldıztekin bu yaşa gelmesinin sırrını soran Alemdar’a, “Eşim beni hiç üzmedi, hep el üstünde tuttu. Allah ondan razı olsun. Çiftler aralarındaki sevgi ve saygı köprüsünü yıkmadığı sürece ne yaşlanırlar ne de üzülürler. Gençlere de tavsiyem birbirlerine karşı daima hoşgörülü olsunlar” diye cevap verdi.

Geleneklerimize Sahip Çıkıyoruz

Serdivan’ın; sosyal, kültürel ve ekonomik güzelliklerinin yanı sıra, farklı kültürlerden ensar-muhacir anlayışıyla bir araya gelerek birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşanılan bir coğrafya olduğunu belirten Alemdar, “Maalesef aynı mekanlarda yaşayıp da hiç tanımadığımız komşularımız var. Oysa insanın ailesinden sonra kendisine en yakın dostları komşularıdır. Mahalle Gönüllülerimizle birlikte kaybolmaya yüz tutmuş bu hasletlerimizi tekrar yeşertmek istiyoruz. Gelenek ve göreneklerimize sahip çıkarak bizi biz yapan değerlerimize ihtimam gösteriyoruz.” dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]